brigitta vangeel

aanwezig op donderdag

Wie ben ik?

 Ik ben Brigitta, prille veertiger,gehuwd, mama van een creatieve zoon, een zingende dochter, deeltijds jobcoach binnen een stadsbestuur en deeltijds loopbaanbegeleider en stress -en burn out coach.

Meer dan 10 jaar werkte ik met veel enthousiasme in de zorgsector als thuiszorgcoördinator, trajectbegeleider en teamcoördinator Maatschappelijk Werk. Ik ontdekte er mijn passie voor coachen. Maar ook ik worstelde met verschillende loopbaanvragen. Veel van mijn werktijd spendeerde ik aan vergaderingen waardoor er minder tijd was om te coachen, s’avonds na de uren nog mails beantwoorden, de zoektocht naar het juiste evenwicht tussen werk en privé,…

Maar één ding kan ik je beloven! Wanneer je voor jou de juiste weg bewandelt, dan geeft je dit tonnen energie en gaan er deuren open die je niet verwacht had.  Je weg lijkt wel breder te worden! 

Zo was het ook voor mij!  Ondertussen behaalde ik mijn certificaat als professioneel coach.  Onmiddellijk daarna ben ik gestart met de opleiding tot stress en burn-out coach.

Warm, eerlijk, verrassende vragen

Als coach garandeer ik jou een persoonlijke aanpak op maat van jouw loopbaanvraag.  Een warme, eerlijke en open communicatie zijn essentieel.

Ik wil een coach zijn die jou bij staat in het ontdekken van jouw kwaliteiten en in hoe je het beste uit jezelf haalt zodat je met enthousiasme, plezier en tevredenheid kan werken en leven. 

Als coach wil ik je de vragen stellen die je niet aan jezelf stelt.  Door de juiste vragen, soms kritisch maar ook vaak met humor, krijgt jouw persoonlijk ontwikkelingsplan vorm en wordt jouw weg naar transformatie ingezet.

Wat ik graag wil bereiken als coach is mensen terug in hun kracht zetten (empowerment).  Vanuit kracht en balans kan je beter omgaan met de uitdagingen en moeilijkheden die op je pad komen. 

Ik geloof sterk in de kennis en kracht van jou om je loopbaan zelf vorm te geven. Als coach wil ik je begeleiden en steunen in deze tocht.

 

Loopbaanbegeleiding

·       Dagelijks met meer plezier gaan werken?
·       Elke avond enthousiast en energiek thuiskomen van je werkdag?
·       Een betere balans tussen werk en privé?
·       Eindelijk gaan voor die droomjob?
·       Je eigen talenten, competenties en waarden beter leren kennen en hoe deze in te zetten?
·       De stap zetten om een eigen zaak op te starten?
·       …

Dan is loopbaanbegeleiding iets voor jou!

Loopbaanbegeleiding is een intensief coachingstraject met gesprekken en oefeningen op maat van jouw loopbaanvraag.

Je krijgt een beter zicht op jouw unieke combinatie van talenten en competenties.

Het is ook van belang jouw persoonlijke blokkades te ontdekken en weg te nemen.  Deze blokkades zijn denkpatronen, gedragingen of gevoelens die ons belemmeren in onze loopbaan en dagelijks leven.  Zo kan je bijvoorbeeld door onzekerheid de stap naar jouw specifieke droomjob niet durven zetten. 

Je gaat steeds beter weten wat je belangrijk en minder belangrijk vindt in je loopbaan.  Jouw waarden en overtuigingen worden zichtbaar.

De begeleiding resulteert in jouw persoonlijk ontwikkelingsplan (POP).  Je hebt zo zicht op de doelen die je wil bereiken en welke concrete acties je gaat uitvoeren om deze te bereiken.  Deze POP biedt een concrete leidraad voor je verdere loopbaan.

Heb je recht op loopbaancheques?  Dan betaal je 10 euro per uur loopbaanbegeleiding.  Meer info kan je vinden op https://www.vdab.be/loopbaanbegeleiding/wie. 

Heb je geen recht op loopbaancheques? Dan bied ik loopbaanbegeleiding per uur ( 60 euro per uur) of volgend loopbaanpakket aan:

·       Gratis, vrijblijvend kennismakingsgesprek van max 30 minuten
·       4 uur loopbaanbegeleiding
·       Opvolgingsgesprek

Totaal bedrag van: 270 euro

 

Stress & burn-out coaching

We moeten met minder mensen steeds meer en vaak moeilijker werk verzetten.  Een overvolle agenda op het werk, een drukke agenda thuis, een uitpuilende inbox, nieuwe technologieën, veeleisende klanten, de hoge mate van flexibiliteit die nodig is, verantwoordelijkheden thuis,…  Het zijn slechts enkele voorbeelden van dagdagelijkse stressbronnen.  Een burn-out ontstaat als we stug blijven doorgaan ondanks stress- en spanningsklachten.  Je blijft moe, vaker emotioneel, een verminderde concentratie,…  Indien je denkt een burn-out te hebben, dan is een bezoek aan de huisarts de eerste stap. 

Als stress & burn-out coach begeleid ik mensen naar duurzame mentale vitaliteit.  Burn-out coaching is een intensieve en systematische vorm van coaching gericht op verantwoord terugleiden naar werk of een andere levensinvulling.  Het verschaft inzicht in de eigen stressoren en leert je beter omgaan met stress.  Het biedt methoden om stress te verminderen, burn-out te voorkomen, verkorten of verhelpen.  Daarnaast kan het ook preventief de stressbestendigheid verhogen.

Mogelijke doelen van deze coaching zijn:

– herstel van energie, veerkracht en vitaliteit;
– inzicht in eigen stressbronnen;
– bewustwording van de eigen manier van omgaan met stress;
– versterken van de stresscoping (vaardigheden in het omgaan met stress);
– helpen aanpakken van stressverhogende omgevingsfactoren (zoals conflicten op het werk, overvolle agenda, een baan die niet aansluit bij je talenten,…);
– persoonlijke en professionele groei door het ontdekken, ontwikkelen en toepassen van eigen mogelijkheden;
– terugvinden van de motivatie voor werk door herontdekken van de aansluiting bij persoonlijke waarden en drijfveren;
– eigen ambitie of perfectionisme leren relativeren met behoud van gedrevenheid;
– voorkomen van terugval na herstel;
-…

Kostprijs?  60 euro per uur.  Het aantal nodige gesprekken is afhankelijk van jouw specifieke hulpvraag. 

Heb je nog vragen, aarzel dan zeker niet om vrijblijvend contact op te nemen. 

Close Menu