Els Appermont

psychotherapeut

aanwezig op dinsdag

Ik ben Els Appermont, getrouwd, moeder van 4 kinderen en gedreven om mijn cliënten als mens, als partner, als ouder terug in hun kracht te zetten.

Therapie hand in hand met lichaamswerk

Mijn parcours tot nu toe is rijk en boeiend. Van opleiding ben ik maatschappelijk assistente, waar ik met de opvang en begeleiding van vluchtelingen mijn passie ontdekte. 8 jaar geleden ben ik afgestudeerd als shiatsu-therapeut en startte ik mijn praktijk Nooria op. In de jaren daarna heb ik mijn kennis en ervaring uitgebreid met relaxatietherapie en ACT (Acceptance en Commitment Therapy). In 2019 startte ik met de opleiding tot therapeut in de Interactionele Vormgeving (Educatieve Academie, Berchem). Dat is en blijft een plek, een groep en een opleiding waar ik mag thuis komen.

Nu staat het geven van therapie centraal en dit gaat voor mij hand in hand met het lichaamswerk. Ik werk steeds vanuit de overtuiging dat mijn cliënten hun kracht altijd al in zich hebben.

Verkennen in alle veiligheid

Op therapie komen is mega-spannend. Je toont je meest kwetsbare zelf. Ik zorg ervoor dat jij je veilig kan voelen. Ik luister naar je verhaal, met een milde en zachte aandacht zonder oordeel. Op een respectvolle, warme en invoelende manier verken ik hoe jij terug kan connecteren met je kracht en met wat er vanbinnen leeft. Vanuit jouw denken, voelen en waarnemen, zoek ik met jou naar de gepaste invalshoek om naar boven te brengen wat er al is, wat er mist en hoe je terug in verbinding kan gaan met jezelf en de anderen.

We verkennen eerst jouw hulpvraag: wat heeft jou naar hier gebracht en wat wil je veranderen, wat is je doel? Dat kan gaan over allerhande thema’s : levensvragen waar je tegenaan loopt, je zelfvertrouwen dat verminderd is, een rouwproces waar je door wil, verdriet dat je nog niet kan plaatsen, overmatige stress, zelfzorg, piekeren, …

Methodieken op jouw maat

Praten alleen is vaak niet genoeg. Als therapeut in de Interactionele Vormgeving gebruik ik verschillende methodieken om te vinden wat bij jou het meeste in beweging brengt: tekenen, drama, opstellingen, lichaamswerk, meditatie, …

Niet elke methodiek zal even geschikt voor je zijn, dat hoeft ook niet. Want samen kijken we, voelen we, wat het beste past. En bij momenten haal ik je misschien uit je comfortzone om zo tot nieuwe inzichten te komen. Dat proces maakt dan dat je kan groeien in harmonie.

Dit is ideaal voor jou …

· als jij het diepe wil induiken om een ander en beter zicht te krijgen op je problemen.
· als jij weer meer in contact wil komen met je gevoel.
· als jij meer nodig hebt dan praten alleen.
· als je bereid bent een langer proces aan te gaan, waar de oplossingen voor je vragen uit jezelf komen.

Wat kan je verwachten?

· Je leert je hulpvraag ruimer te bekijken.
· Je doelen en levensmissie worden duidelijker, helderder en transparanter.
· Je krijgt tools en handvatten mee waar je dagelijks mee aan de slag kan.
· Je leert keuzes te maken die beter bij je passen zodat je je weer heler voelt.

En weet: ook al is de therapie serieus en soms zwaar, humor doet wonderen, ook hier in de praktijk!