Esther Verwoord

aanwezig op dinsdag

Mjn naam is Esther Verwoord en ik ben yoga therapeute en bedrijfsleider bij YogaDiest.

Yoga , om jeZelf te leren kennen 

In mijn praktijk word jij de zachte onderzoeker van al je uitdagingen en pijn en ontdek je de ruimte erachter als kadootje. Meesterlijke technieken en filosofieën uit de yoga leren je de kunst van de gerustheid zonder truukjes. Bijna ongemerkt ga je helemaal op in een onbekend stukje van jezelf. Daarna voel je je een stuk lichter.

Yoga laat het (tot dan toe) ongeziene, zien. We maken allemaal nare dingen mee, het leven loopt niet altijd zoals we dat wensen, dat is nu eenmaal inherent aan het leven. Door yoga leer je dat je daar iets aan kunt doen, ongeacht de aard en omvang van het gebeuren. Je ontdekt de oorsprong van je gedachten en de link tussen je gedachten, je emoties en de gebeurtenissen in je leven. Je komt erachter dat je dat proces, en daarmee ook de gevolgen, zelf kunt sturen. We doen dat met oefeningen voor het lichaam (yoga-oefeningen, ademhaling) en de geest (mindfulness, matriXmethode).

De oplossing zit verborgen in het probleem

Mijn persoonlijke thema’s zijn zelf-regie, verbinding en vrijheid.

Vanuit jeZelf in verbinding met de wereld zijn, en daarin volledige vrijheid ervaren. Zonder angst of schuldgevoel de verantwoordelijkheid nemen voor je eigen leven. Zou dat niet heerljk zijn? Iedereen heeft zijn eigen unieke levensverhaal, en toch lijken die verhalen heel erg op elkaar. Mijn verhaal verschilt helemaal niet zoveel van het jouwe, of van dat van andere mensen. En dat is goed nieuws voor jou, want in de overeenkomsten vind je niet alleen troost maar daar ligt nu juist ook de oplossing!

Over mij 

Zo lang als ik me kan herinneren ben ik op zoek geweest naar echte verbindingen. Dat uitte zich vroeger in het zo goed mogelijk zorgen voor de mensen om me heen: mijn vader en moeder, mij zus en later ook vrienden, klasgenoten en collega’s, mijn man en kinderen. Als iedereen maar gelukkig was. Dat was mijn bestaansrecht.

Verder dacht ik dat ik kon leven vanuit wat mijn hart me vertelde: volledig transparant en altijd eerlijk zijn. De combinatie van de twee heeft soms grote gevolgen gehad die ik niet altijd kon overzien. Yoga heeft me de rode draad uit deze vicieuze cirkel gegeven: ze werd mijn kompas en anker tegelijkertijd.

Hoe werkt dat, Yoga Therapie?

Yoga gaat uit van het NU. Het NU is een fractie van een milliseconde. In het NU is geen sprake van lijden. Maar wat is dat eigenlijk, het NU? Dát gaan we als eerste beleven.

Je hoeft je verhaal niet te vertellen, dat doet je lichaam al. Samen gaan we aan de slag met wat jij beleeft in jouw lichaam, tot in het kleinste detail. Wat is er NU? Wat voel je NU? Wat zou je NU willen doen? Stapje voor stapje leer je hoe je jezelf bevrijdt van alles wat jou nu tegenhoudt om te groeien tot de persoon die jij graag ziet. En het mooiste? Jij doet het zelf!

Trauma en yoga 

In de afgelopen jaren heb ik mij gespecialiseerd in trauma en de verwerking van trauma. Hieruit is een bijzondere manier van werken gegroeid, dat ik Trauma Sensitieve Yoga (TSY) noem. TSY is ontwikkeld om nóg specifieker te werken met yoga: zeer sensitief en invoelend. Het heeft zijn eigen karakteristieken zonder de basis van de Yoga Therapie te verlaten.

MatriXmethode

Soms maak ik tijdens een sessie gebruik van andere technieken. Wanneer het lichaam blokkeert of wanneer dingen uit het verleden opkomen en in de weg zitten. De MatriXmethode is er zo een. Een krachtig gereedschap om angsten of te neutraliseren, zodat je er geen last meer van hebt. De MatriXmethode werd ontwikkeld door Ingrid Stoop. Wil je weten hoe zo’n MatriXcoaching verloopt? Op YouTube vind je veel filmpjes met opgenomen sessies (Ingrid Stoop, Matrixmethode).

Consultaties of groepslessen

Consultaties op dinsdag de hele dag. Groepslessen yoga de hele week op locatie: kijk op www.yogadiest.be

Een individuele sessie Yoga Therapie duurt ong. 1u30 en kost 80EURO. In deze sessie kan de MatriXmethode ingezet worden, waar nodig en gewenst.

Een aparte MatriXsessie kost €60 per uur en is evt. ook mogelijk op locatie (bijv. bij jonge kinderen).

Draag best losse makkelijke kledij, breng een oefenmat, zitkussentje of je eigen dekentje mee.

Bij mij breng je jezelf terug in harmonie.

"Eigenlijk is het observeren van jezelf, zonder oordeel, het enige dat je nodig hebt."

Esther