Mannencoaching

Het bestaande therapie aanbod trekt vooral vrouwen aan. Het hulpverleningsaanbod dat zich doelbewust op de man toespitst, is veel kleiner. Daarom koos hypnotherapeut Jan ervoor zich specifiek op de werking van het mannelijk brein te richten en zijn methode hier doelbewust op af te stemmen.

Het mannelijk brein zit fundamenteel anders in elkaar dan het vrouwelijk brein. De hersenen van vrouwen hebben meer verbindingen tussen de linker- en rechterhersenhelft, terwijl er bij mannen meer verbindingen zijn binnen de hersenhelften.  

Hierdoor gaan mannen en vrouwen op een totaal andere manier om met problemen en stress. Waar vrouwen gemakkelijker dingen benoemen en met een goed gesprek verder kunnen hebben mannen meer nodig.

Door zowel het lichaam als het brein tegelijkertijd nieuwe input te geven, kunnen er sneller positieve shiften bereikt worden. 

Therapie op maat

Jans combitherapie is bijzonder geschikt voor mannen die al eens last hebben van stress of piekeren en daardoor fysieke klachten hebben zoals spierspanning in de schouders of hoofdpijn. Elementen die vaak ingezet worden tijdens deze combitherapie zijn NLP, massage en milde hypnotherapie. Tijdens de intake wordt er gezamenlijk een plan van aanpak gekozen op basis wat je voor jezelf wenst en waar je je goed bij voelt.

Jan Claes

hypnosetherapeut/ mannencoach