Conny Ielegems

Integratief psychotherapeut, EMDR- en relatietherapeut

aanwezig op woensdag

Mijn weg als psychotherapeute

Tijdens mijn jeugd wist ik het al zeker: ‘Ik wil iets positiefs doen met dat wat ik nu meemaak’.  Met andere woorden: het negatieve omzetten in iets constructiefs door mensen te helpen vanuit mijn eigen ervaringen.  Na een leven vol hindernissen (lees er meer over in mijn boek ‘Een stap uit de duisternis’, samen met tips en trics hoe problemen op te lossen) besloot ik om de nodige opleidingen te volgen zodat ik mijn droom kon verwezenlijken: als psychotherapeute mensen begeleiden.


Ervaringen

Met een zak vol kennis en levenservaring werkte ik in psychiatrische ziekenhuizen, in de bijzondere jeugdzorg, in rusthuizen en in de gehandicaptenzorg en deed tijdens mijn stage ervaring op in een ontwenningskliniek.  Allemaal grondstoffen waardoor ik als mens en professioneel goed kon groeien en bloeien.  Tot ik op een bepaald moment het besluit nam: ik begin mijn eigen praktijk!  Het is de beste beslissing van mijn leven.  Luisteren en mensen begeleiden in hun zoektocht naar een tevreden leven is voor mij een levensdoel.  Ik ben dankbaar voor het vertrouwen dat ik krijg van mijn cliënten.  Door hen groei ik elke dag als mens en als therapeute en haal ik het beste uit mezelf zodat ik ook jou verder kan helpen. Dit doe ik door mij constant bij te scholen via boeken en opleidingen. 


Opleidingen

Behaalde diploma’s:

  • Humanistisch Integratieve Psychotherapie:  AIHP Zoersel geassocieerd met Vives Kortrijk
  • Rouw- en traumaconsulente:  AIHP Gent
  • Banaba ‘Oplossingsgericht begeleiden’: UCL Diepenbeek
  • Psychosomatologie (EMDR): AIHP Gent
  • Gezinswetenschappen: HUB Schaarbeek

Andere opleidingen:

  • Geweldloze Communicatie van Marshall Rosenberg
  • Luisteren naar kinderen van Thomas Gordon
  • Mindfulness van David Dewulf


Aanpak

Ik ben altijd op zoek naar de beste aanpak met respect voor de eigenheid van ieder individu. Zo maak ik als integratief psychotherapeute gebruik van technieken uit de cognitieve- en gedragspsychologie, gesprekstherapie, creatieve technieken, oplossingsgericht begeleiden, ACT, EFT, NLP, EMDR, Mindfulness, wandeltherapie en andere..  Een zak vol mogelijkheden waarin we kunnen putten om jouw leven beter te maken! 


Voor wie?

Wil jij de stap zetten naar een tevreden leven maar ga je momenteel gebukt onder een depressie, een burn-out, relatieproblemen, angst- en/of stress?  Kreeg je te maken met een trauma of een verlieservaring?  Zit een negatief zelfbeeld jouw in de weg om het beste uit je boven te halen?

Hulp vragen en de stap zetten naar therapie is misschien niet fijn maar het is de eerste stap naar een tevreden leven.

Ik luister naar jouw verhaal, jouw pijn en verdriet, jouw behoeften en verlangens.  Met mijn professionele kennis en eigen levenservaring, gaan we samen effectief aan de slag.  Vaak gebeurt dit aan de hand van oefeningen.  Op die manier hoeft de weg uit jouw problemen niet lang te zijn.  Vanuit een basis van gelijkwaardigheid en vertrouwen en met veel energie wil ik jou graag begeleiden.

Neem je ook een kijkje op mijn website?  Je vindt er een aantal blogartikelen met tips.  Uiteraard kan je ook mijn boek ‘Een stap uit de duisternis’  lezen waarin je jezelf zal (h) erkennen en tips vindt om met problemen om te gaan.

Ik ben aangesloten bij het B.N.V.I.P.  en het E.A.P.

Mijn cliënten kunnen genieten van de terugbetalingsregeling bij de ziekenfondsen.