Hanna Liu

Klinisch psycholoog/ yogadocent

aanwezig op woensdag

Ik ben Hanna, klinisch psycholoog en yogadocente. Ik heb een enorme interesse in de connectie lichaam-geest en werk in mijn praktijk ook steeds vanuit deze inherente samenhang.

Je kan bij mij terecht voor:


Psychologische begeleiding

Ik hanteer steeds twee basisprincipes:

(1) Zowel concreet als diepgaand
Samen gaan we enerzijds op zoek naar concrete handvaten die je direct kan toepassen. We zoeken hoe je op korte termijn terug de regie krijgt over je eigen leven. Anderzijds gaan we tijdens de sessies ook op zoek naar de wortels van je probleem om ook diepgaande helingsprocessen mogelijk te maken die op lange termijn doorwerken.

(2) Een gezonde geest in een gezond lichaam
Mentale en lichamelijke gezondheid gaan hand in hand. Ik bekijk je hulpvraag steeds vanuit een holistische bril en besteed extra aandacht aan de wisselwerking tussen lichaam en geest.

Een gesprek kost 60 euro en duurt 50 à 60 minuten.


Yogalessen

Wat is (Hatha) Yoga?

Yoga is een eeuwenoude levensfilosofie die zijn wortels in de Indische Hindoeïstische traditie heeft. Het doel van Yoga is om je lichaam en geest samen te brengen. Dit gebeurt door beheersing van de adem of pranayama tijdens verschillende houdingen of asana’s. Hatha Yoga is de meest beoefende en meest klassieke vorm van yoga. De houdingen worden statisch na elkaar uitgevoerd met focus op het ademen.

Ruwe opbouw van een Hatha yogales:

  • Korte meditatie via de ademhaling
  • Reeks van Asana’s (lichaamshoudingen)
  • Savasana: relaxatiemoment

Waarom Yoga?

Yoga zorgt enerzijds voor mentaal-emotionele welzijn: het brengt je geest en je gedachten tot rust. Anderzijds is yoga ook bevorderlijk voor het lichamelijk welzijn: je wordt een sterker, soepeler en fitter door.

Voor wie is Yoga?

Yoga is voor iedereen en elk lichaam. Voor zij die krachtiger of leniger willen worden, voor zij die hun gedachten meer onder controle willen krijgen, voor zij die tot rust willen komen, … . Iedereen is welkom. Er is geen enkele voorkennis vereist. 

Waar, wanneer en hoe?

Elke woensdag van 19 uur tot 20 uur of van 20.15 uur tot 21.15 uur in workshopruimte In Harmonie 
Tarief: 12 euro per les