Hanna Liu

Klinisch psycholoog/
consulent natuurlijke (anti)conceptie

aanwezig op maandag

In mijn opleiding tot klinisch psychologe aan de KU Leuven heb ik een stevige basis verworven van wetenschappelijke kennis rond de werking van de menselijke geest. Op de afdeling Mind-Body van het Universitair Ziekenhuis Gasthuisberg (Leuven) heb ik vanuit dat kader mensen begeleid met stressgerelateerde klachten, angst, vermoeidheid en dwang. Daarnaast volgde ik een bijkomende opleiding Psycho-energetische basisvaardigheden (EPECA vzw). In mijn psychologische begeleiding combineer ik wetenschappelijke therapeutische protocollen met energetische oefeningen die op een subtieler niveau diepgaande helingsprocessen mogelijk maken. 

Vanuit mijn diepe interesse in de connectie lichaam – geest ben ik recent gestart met een opleiding tot yogadocent. Daarnaast ben ik gecertificeerd Sensiplan consulent: ik begeleid vrouwen die hun lichaam en menstruele cyclus beter willen leren kennen en leer hen de sympto-thermale (anti)conceptie methode aan (meer informatie hieronder).

Je kan bij mij terecht voor:

Psychologische begeleiding

  • Stress gerelateerde klachten
  • Psychosomatische klachten
  • Dwangproblematiek
  • Angst
  • Depressie
  • Existentiële vragen

In een gesprek maken we samen een probleemanalyse. Voor de probleemaanpak werken we op twee sporen: Daartoe combineer ik protocollen uit de klassieke gespreks- en gedragstherapie met energetische oefeningen (bv. voice dialogue) die licht kunnen werpen op de wortels van het thema. Aan het slot van elke sessie spreken we een kleine ‘opdracht voor de week’ af zodat je op korte termijn ook handvaten meekrijgt.

Een gesprek kost 60 euro en duurt 50 à 60 minuten. 
Terugbetaling mogelijk afhankelijk van je ziekenfonds.

Natuurlijke (anti)conceptie

De symptothermale methode is een natuurlijke methode voor (anti)conceptie waarbij een vrouw de lichaamstekens die wijzen op hormonale veranderingen leert waarnemen en interpreteren. Op deze manier leert ze haar menstruele cyclus kennen en bepalen wanneer zij (on)vruchtbaar is. De symptothermale methode is een zeer betrouwbare natuurlijke vorm van anticonceptie (pearl-index van .4, even hoog als de pil) op voorwaarde dat de methode correct aangeleerd wordt en correct wordt toegepast door de vrouw/het koppel. Voor koppels met een (onvervulde) kinderwens helpt de methode om de vruchtbare periode binnen de cyclus te achterhalen in functie van het zwanger worden.

Je cyclus leren kennen neemt 4 sessies in beslag en kost 200 euro:

  • In de eerste sessie leer je het nodige over de vrouwelijke biologie en overlopen we de verschillende lichaamstekens die je de komende twee weken zal waarnemen en observeren. Concreet gaat het om je basale lichaamstemperatuur, je cervixslijm en je baarmoederhals. Je krijgt een cycluskaart mee waarop je je waarnemingen leert noteren.
  • In de tweede sessie leer je aan de hand van oefeningen hoe je de waargenomen lichaamstekens moet interpreteren. Je leert de verschillende regels hiervoor kennen en leert die correct toe te passen.
  • In de derde sessie en vierde sessie bekijken we samen je cycli en hoe je deze hebt geïnterpreteerd. Eventuele storingen of bijzonderheden in je cycli worden besproken en vragen van jouw kant uit worden beantwoord.

Na deze vier sessies ben je in staat je lichaamstekens te interpreteren en je cycluskaart correct in te vullen. Je kan de symptothermale methode nu gebruiken als betrouwbaar anticonceptiemiddel of als hulp bij het zwanger worden. Ook na de vier sessies blijf ik beschikbaar voor vragen (kosteloos).

Yogalessen

Vanaf voorjaar 2022.