Katrien De Rudder

kinder-en jongerentherapeut

aanwezig op woensdag

Mezelf eventjes voorstellen…

Ik ben Katrien De Rudder.

Ik ben in juni getrouwd met mijn man Bregt en vorig jaar voor de eerste keer mama geworden van een heerlijk gevoelig dochtertje Esmée. En dan hebben we nog onze lieve maar ook o zo gevoelige hond Séco. Onze dochter en zelfs ook onze hond, leren ons ongelofelijk veel over het leven. Zij zorgen ervoor dat ik sindsdien nog meer op mijn gevoel afga, iets waar ik zowel in het dagelijkse leven als in de praktijk veel waarde aan hecht.  

Van onderwijs naar therapeut…

Voordat ik kinder- en jongerentherapeut was, was ik kleuterleidster. Het leek mijn droomjob, maar na een tijdje voelde ik mij wat uitgeblust en begon ik lichamelijke klachten te krijgen. Mijn lichaam gaf aan dat het tijd was om een andere weg in te slaan. 

Dat het iets met kinderen ging zijn, wist ik zeker. Na een traject loopbaan-begeleiding wist ik dat ik voor kindercoach wou gaan. 1 op 1 werken en nóg meer mogen en kunnen betekenen voor kinderen, ja dat was het helemaal! Daarom ben ik me gaan bijscholen tot kindercoach en nadien tot kinder-en jongerentherapeut.

Ook heb ik volgende opleidingen gevolgd: Aromatherapeut, ACT-opleiding, traumatherapeut, ik ben 9 specialist, training kindertekeningen lezen en begrijpen, training opvoeden in verbinding, opleiding hoogsensitief & Happy, training therapeutisch werken met hoogsensitieve kinderen, training in integratieve therapievormen.

Momenteel volg ik nog de opleiding integratieve psychotherapie aan de AIHP/HOWEST in Zoersel. Dit volg ik om ouders nog beter te kunnen begeleiden wanneer zij hier nood aan hebben.

Ik vind het heel belangrijk om samen met zowel de ouders als het kind aan de slag te gaan. We zijn samen een team die het beste willen voor jullie kind.

Ik heb mijn eigen praktijk te Wellen en deze heet “De Orchidee”.

Ik heb deze naam gekozen, niet alleen omdat het van kinds af aan mijn en mijn lieve oma haar lievelingsbloem is, maar omdat een Orchidee een specifieke verzorging nodig heeft. Er moet naar gekeken en gevoeld worden wat deze bloem nodig heeft. Niet teveel zonlicht, niet teveel water (want dan verdrinkt de Orchidee),… Kortom, een Orchidee is een kwetsbare bloem. Maar als je de orchidee juist verzorgd, kan deze prachtig bloeien. Vermits ikzelf hoogsensitief ben, vond ik deze bloem dus de ideale naam voor mijn praktijk.

Ik ben zo dankbaar dat ik ook nog deel mag uitmaken van deze geweldige praktijk in Diest. Een praktijk met een visie waar ik helemaal achtersta.

Uw kind kan terecht bij mij voor:


 

Voor verdere vragen of andere thema’s, mag u mij altijd contacteren en bekijken we het samen wat mogelijk is.

Werking:

Ik ga samen met het kind integratief aan de slag. Dit kan door beeldende therapie, tekentherapie, gesprekstherapie, speltherapie, wandeltherapie,…Afhankelijk van de hulpvraag, speel ik hierop in en verschilt de therapie. 

Een therapiesessie duurt meestal 1 – 1,5u.

Gelieve 24 uur op voorhand te annuleren, anders ben ik genoodzaakt een administratieve kost van 50% aan te rekenen.