Marijke Aerts

aanwezig op woensdag

Causale Voetreflexologe

Dankzij een infoavond startte ik in 2005 de opleiding Causale Voetreflexologie bij An De Mulder, grondlegster van de CVR.  Aansluitend volgde ik de verdiepende bijscholing rond gewichtsbegeleiding, de specialisatie voor het behandelen van baby’s en kinderen en neem ik ook deel aan de jaarlijkse bijscholingen en praktijkdagen

Ondersteuning van het zelfgenezend vermogen

Via de causale voetreflexologie ondersteunen we het zelfgenezende vermogen en kunnen we bepaalde klachten of disfuncties voorkomen, verhelpen of verzachten. We gaan op zoek naar de oorzaak van een onevenwicht door op de voeten reflexzones te behandelen in relatie met elkaar en in combinatie met hun corresponderende emotionele conflictzones in de hersenen.

CVR kan hulp bieden bij stress, angst, vermoeidheid, hooggevoeligheid, verlies, trauma’s, eetstoornissen, disbalans in de hormoonhuishouding, ontregeling van dag en nachtritme,….. 

Het kan ondersteuning bieden om beter met de uitdagingen van het leven om te gaan en zo zorgen voor meer levenskwaliteit.

Voetreflexologie is echter geen wondermiddel en het verlangt enig engagement om bepaalde veranderingen te kunnen bewerkstelligen.  Je kan en doet het zelf, maar staat er niet alleen voor.

Ik ga op regelmatige basis bij een gediplomeerde collega voor mijn CVR behandeling. Enerzijds als ondersteuning voor mijn werk als causale reflexologe en anderzijds begeleidt het me in mijn eigen bewustwordingsprocessen. Via deze weg kan ik rustig verder groeien in wijsheid met het oog op een gezonde relaties met mezelf en de ander(en).

Een behandeling duurt minimum 1 uur en maximum 1u30. Voorafgaand aan de eerste behandeling maak ik een anamnese (30 min).

Meer informatie kan je vinden op de website www.causalevoetreflexologie.be. 

Chinese voedings- en gezondheidsleer

Daarnaast boeit de Chinese voedings -en gezondheidsleer me sterk. In de  jaarlijkse bijscholingen van de CVR verdiepen we ons nu stapsgewijs in de Chinese geneeskunde en elementenleer en werken we er naartoe om deze inzichten en wijsheden ook te integreren in de  causale benadering.

Verder heb ik me dankzij mijn liefde voor de natuur en medicinale kruiden toegelegd op de weldaad van voetenkruidenbaden en massage met essentiële olie. Een heerlijk en ontspannend ritueel!

Aanbod en tarief

Behandeling Causale Voetreflexologie

  • 30 euro voor baby’s kinderen van 0 tot 7 jaar.
  • 40 euro voor kinderen en jongeren van 7 tot 18 jaar.
  • 50 euro voor volwassenen.

Voetenbad met kruiden en minerale zouten

  • 20 euro 

Ontspannende Voetreflexmassage

  • 40 euro

Voor mij staat de haalbaarheid om op regelmatige basis je voeten te kunnen laten behandelen voorop. Vraag indien nodig gerust naar een aangepast tarief op basis van een inkomensschaal.

Passie voor dans, zang en voeding

En verder, in het dagelijks leven geniet ik van mijn passie voor dans, zang en muziek, met een voorkeur voor folk. Ik hou van een natuurlijke levensstijl en kies bewust voor vitale voeding. Hierbij maak ik gebruik van gekiemde zaden, noten, granen en werk ik graag met (wilde) kruiden en bloemen.

Het is mijn wens om deze passies en interesses te delen tijdens inspirerende activiteiten. Meer info hierover op www.dansaarde.be.