Nathalie Drooghmans

klinisch orthopedagoog en creatief therapeut

aanwezig op maandag, dinsdag- en donderdagavond en zaterdagvoormiddag (om de week)

Hallo!

Ik ben Nathalie, klinisch orthopedagoog en creatief therapeut. Vanuit mijn ervaring in het buitengewoon onderwijs en aanvullend op mijn huidig werk als onderzoeker, bied ik toegankelijke psychologische hulp bij diverse uitdagingen voor kinderen, jongeren en gezinnen. Ik handel vanuit de emotionele ontwikkeling, systeemtheorie en met een passie voor creatieve methodieken. Ik focus me op de ontwikkeling van kinderen en jongeren, gezinsbegeleiding en opvoedingsondersteuning.

Je kan bij mij terecht voor eerstelijns psychologische hulpverlening als kind, jongere, ouder en/of gezin.

  • Psycho-educatie: Zit je met vragen rond de diagnose van je kind (bv. autisme, ADHD, … )? Wens je advies en informatie over hoe je hiermee kan omgaan en dit een plaats kan geven?
  • Diagnostiek: Heb je een vermoeden van een beperking bij jezelf of je kind? Zit je met vragen, onzekerheden of voel je dat bepaalde zaken niet kloppen?
  • Opvoedingsondersteuning: Zit je met vragen over de opvoeding van je kind(eren)? Zorgen bepaalde zaken voor spanningen of loopt het niet zoals verwacht?
  • Gezinsbegeleiding: Zijn er bepaalde veranderingen in de gezinssituatie die voor stress zorgen? Heb je het gevoel dat je de verbondenheid tussen de gezinsleden aan het verliezen bent?
  • Specifieke hulp en ondersteuning: Word jij als ouder of je kind geconfronteerd met stress, depressieve gevoelens, laag zelfbeeld, woede-aanvallen, etc?
  • Schoolse ondersteuning: Zit je met specifieke vragen rond leren leren? Is er sprake van (faal)angst of een leerstoornis?

Creatieve therapie: mijn passie

Al heel mijn leven ben ik creatief bezig geweest, gaande van tekenen en schilderen, verhalen schrijven tot mijn huis decoreren (à la maximalisme). Na mijn master pedagogische wetenschappen aan de KU Leuven, ben ik op zoek gegaan naar manieren om kunst in mijn leven te brengen. Vol enthousiasme volg ik ook deeltijds kunstonderwijs aan de Hagelandse Academie voor Beeldende Kunst (richting beeldende en audiovisuele kunst). In 2018 behaalde ik mijn getuigschrift Creatieve Therapie en sindsdien koppel ik mijn pedagogische kennis op vlak van gespreksvoering aan mijn expertise op vlak van beeldende kunsten. Ik daag me graag uit door via creatieve technieken in gesprek te gaan met de meest kwetsbare individuen (kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking, ontwikkelingsstoornissen, socio-emotionele problemen, etc.).

Bij creatieve therapie ga je aan de hand van zelfexpressie uiting geven aan dieperliggende gevoelens en emoties. Ik werk vanuit de kracht van beeldende technieken en zie dit als een manier om met mensen in gesprek te gaan én zichzelf te ontdekken. Via verschillende technieken ga ik met jou, je partner en/of je kind in gesprek. Ik vertrek steeds vanuit de psychologische ontwikkeling en koppel dit aan creatieve methoden en gespreksvoering om kinderen en hun omgeving inzicht te geven in hun handelen en emoties. 

Creativity is inventingexperimentinggrowingtaking risks, breaking rules, making mistakes and having fun.’ -Mary Lou Cook 


Bel of mail me om een afspraak te maken.
Prijs: 60 euro per uur. Betalen kan met cash of payconiq.