Nathalie Mondelaers

gediplomeerd reflexologe, massagetherapeut & gezondheidsconsulente

aanwezig op donderdag

Gezondheidsconsulent en massagetherapeut

Hallo allemaal, ik ben Nathalie. 
Van opleiding ben ik schoonheidsspecialiste en gezondheidsconsulente.

Na mijn studie grafische technieken ben ik in avondschool begonnen aan de opleiding Schoonheidsspecialiste. Naast mijn werk in de marketing, verwende ik mijn familie met de aangeleerde behandelingen. 

Vervolgens startte ik een vierjarige opleiding aan de levensschool in Tongerlo.  Ik leerde er de mens in z’n geheel te bekijken en niet alleen de klachten/symptomen.  Ik bekwaamde me er in de volgende behandelmethodes: therapeutische massages, voedingsadvies, bachbloesems, voetreflexologie, kruidenleer,… In 2016 studeerde ik er af als professioneel gezondheidsconsulent. 

Als kind was ik al gefascineerd door schoonheid en wellness.  Ik heb van mijn passie mijn beroep kunnen maken. Er ging hier echter een heel proces en een woeilige weg aan vooraf.

Mijn persoonlijke weg en uitweg

Tijdens mijn vierjarige opleiding tot gezondheidsconsulent is mijn doorzettingsvermogen zwaar beproefd. Ik ging tegen de verwachtingen van anderen in en moest mezelf bewijzen. In het eerste jaar van mijn opleiding verloor ik ook heel onverwacht mijn moeder. Dat verlies had een enorme impact op mijn leven en omgeving. Zowel geestelijk als fysiek kreeg ik een enorme klap. Opeens kreeg ik last van haaruitval, pijnlijke spieren, hevige hoofdpijn, extreme vermoeidheid,… Mijn lichaam was volledig in stress.

In de reguliere geneeskunde vond ik hulp voor mijn acute problemen. Maar de hoofdpijn, spierpijnen en vermoeidheid bleven aanhouden. Ik voelde me alleen staan met mijn chronische klachten. Hoe zwaar het toen ook was, ik bleef de lessen volgen. Gelukkig maar. Want in het tweede jaar kwam ik in contact met bachbloesems, kruidenleer en voetreflexologie. Een nieuwe wereld ging voor me open. Ik begon te experimenteren met het samenstellen van bachbloesems en kruiden voor eigen gebruik. Met succes, mijn lichaam begon zich eindelijk te ontstressen.  

In de lessen voetreflex oefenden we op elkaar en op onze pijnpunten. Ik begon mij langzaam aan terug beter te voelen. Nu, zeven jaar later, is mijn lichaam volledig uit de chronische stress geraakt en ben ik klachtenvrij. Dat heb ik te danken aan zowel de reguliere als de complementaire geneeskunde. Door mijn persoonlijk verhaal weet ik dat de oplossing soms in de combinatie en het juiste evenwicht tussen beide ligt. 

Mijn aanbod

Een combinatie van verschillende behandelingen is altijd mogelijk. Ze worden ook afgestemd op de fysieke en mentale toestand van het moment.

Opleidingen

  • Schoonheidsspecialiste (Antwerpen)
  • Gezondheidsconsulente (Tongerlo)
  • Chinese voedingsleer  (Hasselt)
  • Zwangerschapsmassage (Hasselt)
  • Voetreflex voor baby en peuter (Hasselt)
  • Holistic pulsing (Zoersel)

Ik blijf mij ook regelmatig bijscholen en verdiepen in mijn behandeling. 

Maak tijd voor jezelf en breng je lichaam weer in harmonie.

Relaxte groetjes, 
Nathalie Mondelaers