Sarah Bogaerts

aanwezig op dinsdag

Gezondheids- en vrouwencoach

Ik ben een levenslustige, spontane en vrolijk gezinde vrouw en mama van twee kinderen. Van jongs af aan ben ik gepassioneerd door alles wat met persoonlijke ontwikkeling en gezondheid te maken heeft. In mijn professionele leven zet ik me graag in om andere vrouwen te ondersteunen in hun zoektocht naar gezondheid, meer stevigheid en veerkracht te ontwikkelen op een gezonde manier.

Je kan bij mij terecht met de volgende hulpvragen:

 • Meer tijd en ruimte maken voor persoonlijke aandacht en ontwikkeling
 • Aanpakken en voorkomen van hormonale disbalans en ongemakken 

   (gewichtsbeheersing – stemmingswisselingen – PMS- overgangsklachten – vreetbuien en suikerdrang – slaapproblemen – vertraagde spijsvertering – gewrichts- en spierpijnen –borstproblemen  en alles dat je verhindert om voluit van je vrouw zijn te genieten…) 

 • Stressbeheersing – relaxatie – leren vertragen
 • Anders leren omgaan met stressgerelateerde gezondheidsklachten
 • Loskomen van toxische relaties
 • Maak kom af met faalangst – perfectionisme of onzekerheid 
 • Keuzes leren maken die beter bij je passen 


Mijn werkwijze

Samen met jou ga ik op zoek naar een duurzaam afbouwen van je lichamelijke en emotionele klachten. Ik maak hiervoor gebruik van mijn medische kennis en verschillende methodieken zoals relaxatie, ademtechnieken, persoonlijkheidscoaching en voeding- en leefstijladvies.

Via relaxatie- en ademtechnieken help ik je om je lichaam en je innerlijke gevoelswereld opnieuw te ervaren.  Zo kan je meer openstaan voor datgene wat je voelt en denkt.  Van binnenuit wordt dan duidelijk wat je nodig hebt om je beter te voelen.

Ik help je inzicht te krijgen in jouw persoonlijkheid en de invloed ervan op je gezondheid en je ingesteldheid, hoe je lichaam werkt en hoe stress (on)bewust een impact op je heeft. Voedingsgewoonten en leefstijl worden in samenspraak overlopen en waar nodig aangepast.

Aan de hand van je klachten en resultaten op medische screen testen zal ik het lichaam ondersteunen met het aanbevelen van natuurlijke voedingssupplementen.  Zo kan jouw lichaam zichzelf herstellen op een gezonde manier. Ik moedig je aan om volgens je eigen gebruiksaanwijzing te gaan leven. Hierdoor krijgen jouw zelfvertrouwen en veerkracht een vitale boost en word je minder afhankelijk van anderen om voluit te kunnen leven.

Kortom, ik ondersteun je om meer inzicht te ontwikkelen in wie ‘jij’ in werkelijkheid bent, hoe jou lichaam werkt, hoe je terug verbinding maakt tussen je hoofd en je gevoel en hoe jij anders met jouw klachten en moeilijkheden kan omgaan om je welbevinden te gaan bevorderen.

Vind je dit interessant? Kijk voor meer informatie op mijn website.

Twijfel je nog of wil je graag aan de slag gaan met je gezondheid en persoonlijke ontwikkeling? Je bent alvast van harte welkom voor een kennismakingsgesprek.

Warme groet,
Sarah Bogaerts

Relaxatiecoach & gezondheids- en levensbegeleidster voor vrouwen

Opleidingen

 • Ziekenhuisverpleegkundige (KHLeuven)
  Sociale verpleegkundige (Erasmus hogeschool Jette)
 • Gezondheidsconsulente (Europese academie Leuven)
 • Persoonlijkheidscoach (Europese academie Antwerpen)
 • Relaxatiecoach (Open Mind Gent)


Ervaringen

Ik heb 20 jaar als sociaal verpleegkundige gewerkt bij Kind&Gezin waar ik voornamelijk ouders en gezinnen op medisch en psychosociaal vlak heb begeleid.

Ik heb mijn eigen praktijk te Keerbergen en werk af en toe in een natuur & gezondheidswinkel ‘Fit’ te Rijmenam.