OPENMONUMENTENDAG

Van 19de-eeuwse dokterswoning naar innovatieve groepspraktijk

In het pittoreske Diest vind je in de Overstraat 2 een charmant herenhuis. Het huis is haar titel van beschermd monument meer dan waard. Zowel de buitengevel als het volledige interieur staan genoteerd als beschermd erfgoed. Dit charmante gebouw ademt geschiedenis uit. Van zodra je hier binnenstapt wordt je overvallen door een authentieke sfeer van schoonheid en rust. Ook het hedendaagse interieur is hier een pareltje van design.

Rond 1836 was het neoclassicistisch herenhuis eigendom van dokter Carolus Theys. Daarna deed het onder andere dienst als woning en interieurzaak van de familie Courant. Meer dan 180 jaar later krijgt het huis zijn oorspronkelijke bestemming terug. Net zoals weleer draait alles hier nu opnieuw rond een gezonde geest in een gezond lichaam. In het pand huist vandaag de ambitieuze groepspraktijk In Harmonie.  Meer dan zo’n 20-tal zelfstandige professionals werken hier samen als één groot multidisciplinair team.  

Collega’s voeden elkaar dankzij een actieve samenwerking en casussen worden vanuit verschillende invalshoeken gedragen. Zo ontstaan er mooie kansen op herstel. Ook voor cliënten met chronische of medisch onverklaarbare klachten openen er zich hier nieuwe wegen op het kruispunt body & mind. De combinatie tussen klassieke en nieuwe (lichaamsgerichte) therapievormen zorgt voor een rijkdom aan mogelijkheden. 

Zin om kennis te komen maken met een stukje geschiedenis, een schitterend interieur en een innoverend team? Benieuwd naar de renovatie-en toekomstplannen van de coördinatie? Je bent van harte welkom voor een rondleiding op zondag 13 september. Tussen 10.00 en 18.00 uur gidsen coördinatoren Els en Gerrit bezoekers met plezier doorheen hun huis en missie.

Inschrijven is verplicht. De rondleiding gebeurt Coronaproof, in kleine groepjes van ongeveer vijf mensen per uur. Je kan je inschrijven via het onlinesysteem hieronder of via het nummer 0470/ 98 44 00.

Schrijf je snel in

Wil je graag een korte rondleiding doorheen het volledige huis? 

Via het boekingssysteem hieronder ben je in enkele stappen ingeschreven. Klik op de titel ‘Rondleiding gebouw + kennismaking groepspraktijk’, selecteer jouw gids, kies het meest geschikte tijdstip, vul je gegevens in en klik op doorgaan. Verschijn op zondag 13 september op onze stoep. We ontvangen je met open armen. 

Hopelijk tot dan!