Circle of connection

veerkracht in verbinding

Ellenlange wachtlijsten. Grote vraagtekens over wat jou verder kan helpen. Onze groepspraktijk bundelt haar krachten en bedenkt oplossingen. Als antwoord op de vele noodkreten, bedachten we een nieuwe vorm van hulp: onze ‘Circle of connection’.

Circle verbindt cliënten en hulpverleners

‘Circle of connection’ is er voor iedereen die de nood aan professionele hulp voelt, maar waarvoor gewone therapie (nog) geen optie is. Omdat men aarzelt. Omdat het te duur is. Omdat de drempel om een andere reden momenteel te hoog ligt. Voor hen brengen we een vernieuwend groepsaanbod. We creëren een plek voor hoopvolle verbinding, een plek waar mensen met psychische uitdagingen en professionals elkaar laagdrempelig ontmoeten.

 

Circle brengt een variatie aan hulp

In onze groepspraktijk behandelen we op honderd en één manieren. De ene hulpverlener werkt vooral met de gedachten, de ander met energie, nog een ander via het lichaam. Ieder heeft zijn eigen expertise. Een hoop expertise die we graag laten samenwerken. Zo ook tijdens het groepstraject van een circle of connection. 

Drie maanden lang komt de groep tweewekelijks samen op dinsdagavond van 19.00 uur tot 21.00 uur. Tijdens iedere bijeenkomst is een andere behandelaar (psycholoog, therapeut, Feldenkrais lesgeefster,…) te gast om de groep te inspireren en te voeden met zijn/haar unieke bijdrage. Verschillende thema’s worden aangeraakt: omgaan met angst en stress, ontspanningsoefeningen, de rol van emoties, inzicht in de werking van ons brein/zenuwstelsel,… Ieder groepslid betaalt 15 euro per avond. Een vaste structuur en een vaste begeleider zorgt voor de continuïteit en de geborgenheid van het groepsgebeuren. 

 

Circle ondersteunt en versterkt deelnemers 

Een ‘Circle of connection’ is geen therapie in de strikste zin van het woord. Het is bovenal een interessant groepsaanbod waar psycho-educatie, beleving en inspiratie centraal staan. Het traject leent zich om de tijd op een wachtlijst zinvol te overbruggen. Het kan evengoed dienen als een eerste, veilige verkenning of als opstap voor verdere hulpverlening. Een circle staat voor veerkracht in verbinding.

Welke voordelen mag je als deelnemer verwachten? 

   • vrijblijvend kunnen kennismaken en proeven van een ruime variatie aan hulp
   • een groter inzicht krijgen in wat jou overkomt (oorzaken en gevolgen) 
   • ontdekken wat je nodig hebt en welke hulp het beste bij jou past
   • concrete tools, tips en oefeningen voor het dagdagelijks leven 
   • de heilzame steun van lotgenoten 

PROGRAMMA

Impact van psychisch lijden op menselijk functioneren

Nancy Huybrechts
(psychotherapeut)

Krijg inzicht in de gevolgen van stress op ons lichaam, ons denken en voelen.  Begrijp hoe we onszelf proberen te beschermen door te vechten, vluchten of bevriezen.  

../../2022

Eerste hulp bij stress en angst


Els Moerman
(psycholoog)

Ontvang algemene tips om anders om te gaan met stress.  Oefen concrete technieken om in geval van angst, paniek of stress je lichaam opnieuw tot rust te kunnen brengen.

../../2022

Introductie in Feldenkrais


Micheline Vandepoel
(Feldenkrais Practitioner)

Ervaar deze bijzondere vorm van zachte, mindfull bewegingen die leiden tot meer kwalitatieve aandacht en bewustzijn in elk aspect van het leven. 

../../2022

Ontdek je talenten


Karin Brocades Zaalberg
(levenslooppsycholoog)

Waar ben ik goed in? Door je talenten in kaart te brengen krijg je meer inzichten hoe jij bepaalde zaken aanpakt en waarom sommige relaties al of niet goed werken.

../../2022

Introductie in voetreflexologie


Marijke Aerts
(causaal voetreflexologie)

Leer de basisprincipes van causale voetreflexologie en hoe hiermee praktisch aan de slag gegaan wordt.  Je krijgt concrete voorbeelden om zelf te doen.

../../2022

Klanksessie


Gerrit Maris
(klanktherapeut)

Je wordt ondergedompeld in de verrassende wereld van klanken. Ervaar de ontspannende werking en hoe je klank kan inzetten om te werken aan persoonlijke groei.

../../2022

Deze reeks wordt begeleid door 2 vaste medewerkers (Gerrit Maris & Nancy Huybrechts) in de beslotenheid van een kleine groep (max 12).  Zo willen we continuïteit en veiligheid voor iedere deelnemer waarborgen. 

Inschrijven kan via mail: info@huisinharmonie of tel. 0470/98 44 00.