De vervaldatum van muziek- infosessie muziektherapie

Dag iedereen

Als startend zelfstandig muziektherapeute merk ik dat er nog niet veel bekendheid is rond muziektherapie. Ik ben Hella Van der Jeught, muziektherapeute bij In Harmonie. Op onderstaande data organiseer ik gratis een eerste reeks infosessies, gespreid over drie opeenvolgende dinsdagen waarin je je kan laten meenemen in het krachtige verhaal van muziektherapie. Wat is muziektherapie en waarom is het effectief?

16 februari 2020 om 11u30-12u30      De eerste klanken

23 februari om 11u00-12u00      De verklanking van affecten

1 maart om 11u00-12u00            De vervaldatum van muziek

 

De vervaldatum van muziek (1 maart)

Een opmerkelijke eigenschap van muziek is haar tijdgebonden karakter. Muziek kan enkel ervaren worden op het moment dat ze zich afspeelt. Hierdoor beleef je ze als luisteraar en/of speler in het hier-en-nu. De muziek speelt zich dus af in de ‘onmiddellijkheid’ waarin het mogelijk is haar met meerdere mensen tegelijkertijd te ervaren. En dit gezamenlijk ervaren van muziek is een van de belangrijkste aspecten binnen de muziektherapie omdat de therapeut en de patiënt op die manier in contact kunnen komen met elkaar. Tijdens deze infosessies ondervinden we hoe deze momenten van contact ontstaan en hoe ze verpakt zitten in de muzikale vorm van ons spel.

Iedereen hartelijk welkom!

Je kan je gratis inschrijven voor elke sessie afzonderlijk of voor de reeks van drie sessies. Het volstaat te bellen op 0494/23.16.54 of een mailtje te sturen naar hella.muziektherapie@gmail.com

The event is finished.

Date

mrt 01 2020
Expired!

Time

11:00 - 12:00
in harmonie

locatie

in harmonie
Overstraat 2, 3290 Diest
Hella Van der Jeught

organisator

Hella Van der Jeught

spreker