Hartcoherentie: meer energie, rust en veerkracht

In harmonie met jezelf! Meer energie, rust en veerkracht door hartcoherentie 

Het ritme van je hart is bepalend voor je hele functioneren. Heb je een chaotisch hartritme, zoals bij stress, dan ben je uit balans. Je bent dan gespannen en kan niet meer helder nadenken. Is je hartritme daarentegen coherent, dan voel je je fysiek beter, heb je je emoties beter onder controle en kan je rustig en helder denken.
Hartcoherentie is een wetenschappelijk onderbouwde techniek die zich baseert op hoe hart en hersenen samenwerken. Tijdens hartcoherentietraining leer je een correct ademhalingspatroon aan. Tijdens de oefeningen wordt de hartritmevariabiliteit met biofeedback gemeten. Met behulp van een (pijnloze!) oorsensor volg je het hartritmepatroon op de computer. De techniek brengt het hart in een harmonieuze werking met de rest van het lichaam. In deze status zal het hart optimale signalen geven aan het brein waardoor dit brein in evenwicht komt. Hierdoor zal je bij inoefenen van hartcoherentie een innerlijke rust ervaren en stress reduceren. Bij consequente beoefening zal je kijk op de dingen spontaan veranderen in positieve zin.

Voor wie : 

Voor iedereen die op zoek is naar meer veerkracht, rust en positiviteit in zijn leven en manieren zoekt om beter om te kunnen gaan met de stress van elke dag.

Wat mag je verwachten : 

  • Achtergrondinformatie over wat stress met het lichaam doet.
  • Eenvoudige oefeningen met biofeedback, waarbij je onmiddellijk kan zien én voelen wat deze oefeningen doen met je hart. 
  • Uitwisseling van ervaringen

Een workshop Hartcoherentie wordt gegeven aan een groep van max. 16 deelnemers. Er wordt per 2 geoefend aan een I-pad met biofeedbackmateriaal 

Inschrijving via info@hoofdweg.be met vermelding van’ je naam’ en ‘workshop In Harmonie’ en betaling van 30€ op het rekeningnummer van Hoofdweg : BE29 7350 4595 6564

The event is finished.

Date

mei 04 2020
Expired!

Time

10:00 - 12:00

prijs

30 euro
in harmonie

locatie

in harmonie
Overstraat 2, 3290 Diest
Marike De Rooze

organisator

Marike De Rooze
Phone
0494 91 56 19
Email
info@hoofdweg.be
Website
https://www.hoofdweg.be