Van vermoeid en overprikkeld naar rust en kalmte – De Polyvagaal Theorie en de biologie van stress

Burn-Out, stress, vermoeidheid, CVS, fibromyalgie, …. het haalt je hele leven overhoop en beïnvloedt al je relaties, activiteiten en emoties. En toch doet je lichaam niets verkeerd. Het volgt zijn biologische programmatie om te kunnen overleven bij stress.

Vergezel Yvi Van ham tijdens deze vormingsdag die zich focust op het begrijpen van de biologie van stress en wat je LICHAAM nodig heeft om te reguleren naar rust en kalmte.

Hierbij maak je kennis met de roadmap van het autonome zenuwstelsel om stress te reguleren volgens de Polyvagal Theory van Dr. Stephen Porges. Dit is een wetenschappelijke theorie die al jaren zijn strepen verdient in de trauma-therapie en langzaam zijn weg vindt naar andere therapieën.
We bekijken o.a. de impact die het werken met de Nervus Vagus kan hebben wanneer hij veiligheid signaleert naar het autonome zenuwstelsel.

Je hele leven, je relaties, je emoties, je gedachten en je metabolisme worden gevormd en aangestuurd door je stress-responsen en de drie autonome staten van het autonome zenuwstelsel. Eens je dit begrijpt en leert navigeren in deze autonome staten, kan je zelf terug de regie nemen over je leven en je gezondheid. Je bent niet langer een speelbal van je uiterlijke omstandigheden en je stressreacties. Gezondheid, welzijn, rust en vitaliteit zijn de natuurlijke gevolgen!

TIjdens deze vormingsdag
– maak je kennis met de Polyvagaal theorie en de vernieuwde kijk op de werking van het zenuwstelsel (Vergeet de balans tussen sympathisch en parasympathisch zenuwstelsel!)
– maak je kennis met de drie autonome staten, hun (wissel)werking en bijhorend metabolisme, emoties, …..
– verneem je hoe je de rem op je stressresponsen kan versterken en zo een veerkrachtiger en sterker zenuwstelsel kan trainen met meer rust en gezondheid als gevolg
– krijg je zicht op wat je LICHAAM nodig heeft om weer tot rust te komen
– leer je waarom al bovengenoemde ziektepatronen zo veel verschillende oorzaken en triggers kunnen hebben en al evenveel oplossingen
– verneem je wat de oorzaak is van chronische vermoeidheid en maak je kort kennis met de Cell Danger Respons.

Deze vormingsdag is vooral theoretisch om de basis te begrijpen met hier en daar een oefening of doe-moment om de materie te illustreren, beleven of om te reflecteren. Je krijgt ook een aantal initiële praktische tips mee om het geleerde toe te passen in je eigen leven of praktijk (als therapeut).

Deze vormingsdag is zowel voor mensen met interesse of stress-gerelateerde klachten als voor therapeuten, coaches en al wie professioneel met stress en trauma werkt.

Inbegrepen in de prijs: water, thee, koffie, koekjes, fruit, syllabus, toegang tot de online Facebookgroep van mensen die deze vormingsdag gevormd hebben om verder uit te wisselen.
Meebrengen: eigen lunch, schrijfgerei en eventueel een schrijfplankje.
Inschrijven via yvi@burnoutacademy.be en per mail met vermelding van je naam en je telefoonnummer. Betalen kan op  IBAN-nummer BE78 0014 5258 3686 BIC-code GEBABEBB aan Y. Van ham met in de referentie je naam + PVT 24/08

The event is finished.

Date

aug 24 2020
Expired!

Time

09:30 - 16:00

prijs

110 euro

meer info

Read More
in harmonie

locatie

in harmonie
Overstraat 2, 3290 Diest
Yvi Van Ham

organisator

Yvi Van Ham
Phone
0497/177.366
Email
0497/177.366
Website
https://www.burnoutacademy.be
Read More