Verbindend communiceren met je kind

INHOUD WORKSHOP

“Ik stop niet met gamen! Jij bent mijn baas niet!” ‘Jij doet wat ik zeg! Nu!’

Na dit voor vele ouders bekende situatie voelen zowel het kind/jongere als ouder zich boos.
Gelukkig kan het ook anders.

Roep je soms tegen je kind terwijl je dat helemaal niet wilt?
Wil je liever op een constructieve manier leren omgaan met “storend” gedrag?

Je ontdekt tijdens deze workshop hoe je met meer vertrouwen en verbinding kan omgaan met kinderen en tieners, zowel in ‘ambetante’ situaties als om de band met je kind te versterken. Hiervoor maken we onder meer gebruik van geweldloze communicatie (ook wel verbindende communicatie genoemd) ontwikkeld door Marshall Rosenberg en de Gordon methode.

De workshop geeft je een basisinzicht in verbindend communiceren. Aan de hand van jouw ervaringen oefenen we concrete vaardigheden zodat je deze kan uitproberen in je gezin.

Je leert onder meer:

– hoe je verbindende communicatie kunt inzetten om jouw relatie met je kind te versterken (en dus niet op boosheid hoeft terug te vallen om iets gedaan te krijgen)
– hoe je op een constructieve manier kan omgaan met ‘lastige’ situaties
– hoe je je kind verantwoordelijkheid kunt laten nemen voor zijn gedrag en hem met oplossingen laat komen
– hoe je kunt omgaan met de minder leuke gevoelens van je kind zoals frustratie, boosheid, verdriet…

Deze workshop is een cadeau aan jezelf en je kinderen en kan het verschil maken in jullie gezinsleven.

Het leuke is dat je als ouder niet alleen bent Ik hou de groep bewust klein (geen 20 ofzowar deelnemers) zodat iedereen de kans krijgt zijn/haar verhaal te doen. Zo krijg ik als trainer ook de kans om iedereen aandacht te geven en jouw persoonlijke vragen te beantwoorden. Het is mijn bedoeling dat je naar huis gaat met nieuwe inzichten en met praktische tools om die zaken die jij anders wou doen ook effectief anders te gaan aanpakken.

TRAINER

De workshop wordt gegeven door Vanessa Lauwers. Zij is traumatherapeute en kind & jongerencoach. Ze is de oprichtster van ’t Zonnekind, centrum voor groei en verbinding tussen kind en wereld. Ze heeft 15 jaar ervaring in het trainen en coachen van mensen, jong en oud waarbij communicatie en verbinding steeds centraal staan. Ze is als auteur verbonden aan Pure Child Magazine.

PRAKTISCH 

1 hele dag: zaterdag 4/04 2020 van 9u30 tot 16u
Locatie: In harmonie, Diest

Prijs: 90 euro

De workshop is geschikt voor ouders van kleuters, peuters, tieners, jonge adolescenten,..

Prijzen zijn inclusief BTW, tussendoortjes, drank en de benodigde materialen.

Je brengt dus zelf een notaboekje en schrijfgerief mee. Drank en tussendoortjes worden voorzien. Je brengt je eigen lunchpakket mee.

INSCHRIJVEN

Inschrijven doe je op de  klassieke manier: je stuurt een mailtje naar ’t Zonnekind met vermelding van je naam en de datum waarop je wenst deel te nemen (tzonnekind.kindercoach@gmail.com) en je krijgt dan een bevestigingsmailtje terug met daarin de betalingsvoorwaarden en factuur. Je inschrijving is pas geldig (en je plaats gereserveerd) als we de betaling ontvangen hebben.

Annulatie: kan kosteloos tot 3 weken voor de opleiding. Daarna zijn we genoodzaakt om het volledige bedrag in rekening te brengen. Iedereen heeft een drukke agenda dus we rekenen er op dat als je ingeschreven bent je ook gewoon komt.

Voor meer informatie kan je steeds terecht bij Vanessa Lauwers op 0492 20 83 63.

The event is finished.

Date

apr 04 2020
Expired!

Time

09:30 - 16:00
in harmonie

locatie

in harmonie
Overstraat 2, 3290 Diest
' t Zonnekind

organisator

' t Zonnekind
Phone
0492 20 83 63
Email
tzonnekind.kindercoach@gmail.com
Website
https://www.tzonnekind.com

spreker