Goedele Ruymaekers

Goedele Ruymaekers

aanwezig op donderdag

Impact

Je maakt iets overweldigends mee. Je lichaam onthoudt het. Zo werkt ons zenuwstelsel. Al vanaf het prille begin. Als we heftige of langdurige stress ondervinden, is er veel lichamelijke en emotionele spanning. Teveel om dadelijk te verwerken. Soms komt de ontlading nooit, of onvoldoende. De spanning stapelt zich op en zet zich ongewild ergens vast in je lichaam.  Je beweegt daardoor minder vlot door het leven, wat je  -meestal onbewust- gaat compenseren. Zo worden we gaandeweg gevormd. Met de spreekwoordelijke blutsen en builen.

Vaak kost dat (onbewust) compenseren extra energie. Bovendien geeft het ons meer kans op lichamelijke, emotionele of mentale klachten. Soms gaat het zo ver dat we het gevoel hebben meer te overleven dan te leven.  


Het is ook mijn verhaal…

En dat gevoel ken ik maar al te goed. Gedurende jaren was ik uitgeput, chronisch vermoeid. Ik sleepte me door de dagen, en vooral, het voelde alsof het altijd zo ging blijven. Uitzichtloos. Ik moest er dan maar mee leren leven.

Maar dat gevoel enkel nog te overleven hoeft niet voor altijd zo te blijven! En meer nog, je hoeft het  zover niet te laten komen.

En wat ben ik blij dat ik ook dat herstel aan den lijve mocht ondervinden.

Levenskracht, waaronder het zelf-herstellend vermogen, laat geen enkele kans onbenut om er weer beter uit te komen. Een heel sterk onbewust proces.


Reflexintegratie wijst de weg

MNRI reflexintegratie kan dat proces ondersteunen. Het is een krachtige manier om met onbewuste processen aan de slag te gaan. Deze lichaamsgerichte behandelingsmethode wijst jouw lichaam de weg hoe het opgeslagen spanning weer kan loslaten. Je kan weer verder met minder compensatiemechanismes. Super, want zo houd je meer energie over om te leven. Leven in plaats van overleven. Reflexintegratie is werken vanuit veiligheid, en met wat het lichaam tot in het diepste deel van de hersenen kent: reflexen.

Craniosacraal-therapie luistert. 

Vaak is het belangrijk om ook je verhaal kwijt te kunnen. Het verhaal van spanning, emotie en beleving dat in jouw lichaam is opgeslagen. 

Craniosacraal-therapie luistert.  Door zachte, therapeutische aanraking wordt je lichaam uitgenodigd om de weefselspanning zelf te reguleren, vaak ondersteund via een dialoog. Een dialoog waarbij we in contact maakt met jouw innerlijk weten. Met meer bewustzijn en minder spanning als resultaat.


Is het ook jouw verhaal…?

Overprikkeling en hyperalertheid verminderen, groter lichaamsbewustzijn, dichter bij jouw energie geraken, in contact komen met wie jij écht bent, beter functioneren, gaan staan voor wie je bent, grenzen stellen, stappen zetten naar wat jij graag wil…

Graag ondersteun ik jouw persoonlijke groei, op alle vlakken. Of je nu baby bent, of kind, of volwassene. Op een diepgaande manier gaan we via stress- en trauma-sensitieve behandelingen aan de slag.