Karin Brocades

Karin Brocades

coach-psycholoog specialisatie loopbaan/perfectionisme

aanwezig op donderdag

Ik ben Karin.

Al van zolang ik me kan herinneren ben ik geboeid door mensen, door hun emoties, hun verlangens en dromen, en de manier waarop ze in het leven staan. Die fascinatie voor de menselijke psyche maakte dat ik op latere leeftijd alsnog met veel overtuiging koos voor de studie (Levensoop)psychologie.

De bagage die ik de voorafgaande vijfentwintig jaar tijdens mijn gevarieerde carrière in de bedrijfswereld heb mogen vergaren zie ik als een dankbare troef. Vandaag begeleid en versterk ik mijn cliënten in hun streven naar tevredenheid, rust, aanvaarding en (zelf)vertrouwen, daar waar ze er het meest naar op zoek zijn: In hun werk of in de privésfeer.

Ik ben voor zowel jongeren als volwassenen een vertrouwelijk en onbevooroordeeld klankbord en ik assisteer hen graag bij het verhelderende proces van zelfreflectie tot zelfontwikkeling. Eenvoudig gezegd: ik laat hen de gelukkigere versie van zichzelf ontdekken.

Als Master in de Psychologie met specialisatie Levensloop, neem ik hen mee op een ontdekkingsreis langs hun nog ongekende – vaak verrassende – talenten en de mogelijkheden om die ten volle te kunnen benutten. Je bent en kunt namelijk meer dan je denkt. Doen waar je goed in bent, geeft je bovendien vleugels, dus we bekijken samen hoe je die succesvol kunt ontplooien voor een dynamische start van een meer veerkrachtige toekomst. Je bént niet je werk, maar wie je bent, bepaalt wél of je werk je gelukkig kan maken. Als Erkend Loopbaancoach help ik mensen hun identiteit te ontrafelen en te achterhalen of die matcht met hun job. We zoeken met andere woorden samen uit hoe ze het beste uit zichzelf én uit hun baan kunnen halen. Aan het einde van het traject zullen ze perfect in staat zijn om zelf in te schatten welke weg hen in de richting van professionele voldoening leidt. Wordt het toch die promotie aanvaarden, een heroriëntering op de werkvloer, of met frisse energie een geheel nieuwe beroepsmatige uitdaging aangaan?

Gezond perfectionisme zorgt voor vooruitgang, vernieuwing en (nauwkeurige) resultaten.. Ongezond perfectionisme is een complex gedragspatroon dat in de kindertijd ontstaat als overlevingsmechanisme en niet altijd even bevorderlijk is voor het welzijn van de volwassen mens. Het is vaak de veroorzaker van klachten als stress, burn-out, CVS en fibromyalgie. Als Ontwikkelingsgerichte Coach voor Perfectionisme leer ik dergelijke hardnekkige patronen bloot te leggen, ze te doorbreken en tot slot te vervangen door nieuwe met een meer heilzame werking op lichaam en geest.

Mijn eigen geestelijke en professionele tevredenheid haal ik uit de herwonnen dynamiek van mijn cliënten. Hen te kunnen loslaten, zodat ze opgelucht, monter en met een rugzakje vol zelfredzaamheid weer op pad kunnen, en het besef dat ik hen heb mogen bijstaan in dat groeiproces, daar krijg ik mijn energie van.


Mijn opleidingen:

  • Master Psychologie, specialisatie levensloop
  • Certificaat Erkend Loopbaancoach
  • Opleiding ACT (Acceptance & Commitment Therapy)
  • Cursus NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren)
  • Opleiding Vrijwillig Ambassadeur in de Scholen (VAS) voor Child Focus
  • Ontwikkelingsgericht Coach voor Perfectionisme (OCP)

Quotes van cliënten


‘Zeker de moeite om te overwegen! 
Ik heb er in ieder geval veel aan gehad!’
‘Ik krijg altijd veel energie door de gesprekken met jou.’
‘Bedankt voor de inzichten, hiermee kan ik aan de slag.’
'Bij jou voel ik me op mijn gemak, jij bent zonder oordeel en geeft me inzichten waar ik mee verder kan.'