els moerman

coördinator/psycholoog, consultaties op di, do, vrij

Zing je eigen lied

Reeds als kind had ik een groot empathisch vermogen naar anderen toe. Zonder veel woorden voelde ik aan wat er in de ander leefde. 

Vandaag ben ik een volwassen vrouw, psycholoog en mama van onze Mira. Ik gebruik nu mijn empathie en stem om mensen in harmonie te stemmen. Ik ben trots op mijn pad. Als er één iets is dat ik geleerd heb dan is het wel het volgende: wil je je vrij voelen en mooi klinken, dan moet je je eigen lied zingen!

Ondersteuning via woorden of beelden

Ik heb een warme en betrokken stijl als psycholoogSamen ontdekken we wat er in je dagdagelijkse leven moet veranderen. Waar wil je meer van? Waar wil je minder van?  

Niet alleen jouw woorden interesseren me. Maar ook de beelden en sensaties die bij jouw beleving horen. Beelden brengen je snel tot de essentie. Woorden leiden je eerder naar je hoofd, waar beelden je recht naar het hart van de zaak brengen. Hetzelfde geldt voor je sensaties. Ratelende hoofden worden voor één keer stilgelegd en je leert wat je echt nodig hebt en waar je dat kan vinden.

Beelden zijn ook de ideale ingangspoort om iets te veranderen. Verander je beelden en je verandert je (blik op het) leven.

Eén van de technieken die ik hiervoor toepas heet imaginatie.  Imaginatietechnieken beïnvloeden op een empowerende manier jouw psyche, lichaam en concreet gedrag. 

Aanpak van stressgerelateerde klachten

Indien stress of trauma mede aan de oorzaak liggen van jouw problemen, kan het belangrijk zijn om naast de psychologische sporen ook aandacht te hebben voor de fysiologisch sporen. Neuropsychologisch onderzoek toont aan dat veel mensen met een ontregeld zenuwstelstel rondlopen door traumatische ervaringen of langdurige stress.  In dat geval is een meer lichaamsgerichte aanpak aangewezen om definitief komaf te maken met bepaalde symptomen.

  • Heb je last van uitgesproken uitstelgedrag? Kost het je veel moeite om  in actie te komen? Of lukt het helemaal niet om bepaalde doelen te bereiken? 
  • Heb je last van chronische pijnen of mentale gezondheidsklachten (burn-out, migraine, fibromyalgie, depressie, auto-immuunziekten, slapeloosheid,…)?
  • Volg je alle adviezen strikt op of heb je al verschillende behandelingen geprobeerd maar blijf je last hebben van bijv. spijsverteringsproblemen?
  • Blijf je gevangen in toxische relaties of zelf-sabotage?
  • Is er een chronisch gevoel van onrust? Word je soms overvallen door hyperventilatie, gevoelens van angst of zelfs paniekaanvallen zonder een duidelijke reden? Indien je jezelf herkent in één van deze omschrijvingen, dan is er mogelijk sprake van een dysregulatie in je zenuwstelstel. Goed nieuws: dit hoeft zo niet te blijven. Dankzij onze neuroplasticiteit kunnen we als mens nieuwe verbindingen maken. Via SE, lichaamsgerichte oefeningen en klanktherapie  ondersteun ik je op dat pad. 

Passie voor de body-mind connectie

Teveel mensen stappen overprikkeld door het leven. Ze vinden zelden of nooit echt rust. Op een bepaald punt wordt de interne arousal teveel. Lichamelijke en mentale klachten beginnen dan heel hard hand in hand te gaan.  Als psycholoog wil ik dit graag helpen voorkomen en  helen. 

Ik ben gepassioneerd door de body-mind connectie. Ik blijf hier boeken over lezen en me bijscholen (o.a. rond thema’s zoals trauma en lichaamswerk). 

Therapeutische sessies 

Consultaties zijn mogelijk op dinsdag, donderdag en vrijdag. 

Prijs: 70 euro/uur, 15 euro per bijkomend kwartier. Afhankelijk van je mutualiteit, is gedeeltelijke terugbetaling mogelijk. 

Ik volg de betalingsafspraken van de groepspraktijk. Door het starten van een traject bij mij, verklaar je je akkoord met deze afspraken. 

Maatwerk is steeds belangrijk. Jij houdt de regie in eigen handen. Ik ben klinisch psycholoog, SE-practitioner (Somatic Experiencing, Peter Levine) , NARM-therapeut (NeuroAffective Relational Model, Laurence Heller), gecertificeerd klanktherapeut en imaginatiecoach. Ook EMDR zit als traumatechniek in mijn rugzak. Een gevarieerde aanpak is dus mogelijk. Maar bovenal bepalen we samen of de focus komt te liggen op gesprek, het werken met beelden, sensaties of klank. We volgen jouw noden, voorkeur en tempo.

Contacteer me gerust voor meer informatie of voor een verkennend gesprek.