France Papelian

Coach/therapeut (i.o.) in interactionele vormgeving

aanwezig op dinsdag

Verbinding in veerkracht

Je bent op een punt gekomen in je leven waar je naar antwoorden zoekt op de vragen 

  • wie ben ik?
  • wat wil ik?
  • waar wil ik naartoe in mijn leven?
  • waarom doe ik wat ik doe?

Je bent op zoek naar jouw identiteit en/of naar zingeving, naar verbinding met jezelf, met de ander, met het leven.


Werkwijze

Vertrouwen is de basis voor het welslagen van het traject. Daarom kan je eerst eens langskomen voor een eenmalig, kort kennismakings-gesprek. Op dat half uurtje kijken we of het klikt of niet.

Wanneer we het traject opstarten is ons vertrekpunt het samen uitstippelen van jouw wens of klacht. 

Uitgangspunt is steeds jouw uniciteit. We kijken samen, op een ontspannen en niet oordelende manier naar jouw verhaal, waarbij jij bepaalt wat je wilt bereiken en hoever je wilt gaan. Voor het bijsturen en aanpassen van het traject is de leidraad steeds jouw wens of klacht en jouw feedback. 

Als IV therapeut pas ik de werkvorm aan aan jouw noden: gesprek wordt gecombineerd met creatieve of speelse technieken of mindfulness oefeningen. We betrekken het denken, het willen, het voelen en het handelen om je te verbinden met alle aspecten van je persoonlijkheid en van je zijn. We leggen contact met je centrum, om je terug in je eigen energie en lichaam te brengen zodat jij terug de bepalende kracht van jouw leven kan zijn. 

 

Wat

Interactionele Vormgeving (IV) is een vorm van integratieve therapie waarbij verschillende therapeutische stromingen samen worden gebracht tot een nieuw model. IV integreert experiëntiële met systemische elementen, lichaamsgerichte en creatieve benadering met gesprekstherapie. We werken vanuit een grondhouding waarbinnen aandacht, luisteren en respect een belangrijke rol spelen. 

 

Met wie

Ik ben France (°1972), een creatieve ziel die al sinds kinds af fladderde tussen teken-, muziek- en balletlessen. Ik studeerde af als fluitiste aan het Lemmensinstituut en volgde daarna de opleiding om leerkracht Frans te worden. Een beroep dat ik 10 jaar met hart en ziel mocht uitoefenen.

In 2010 kreeg ik echter de kans, na een zwaar ongeluk, om mijn hele leven te herdefiniëren. Al snel ontdekte ik de therapeutische krachten van creatieve journaling en wat begon als een zoektocht naar mindfulness, gronding en groei werd een fulltime bezigheid. Ik werd als ervaringsdeskundige uitgenodigd om internationaal workshops te geven en er ontstond een groeiende online gemeenschap van prachtige ‘Butterflies’, die samen met mij art journalen op dagelijkse basis. 

In 2021 volgde ik een eerste opleiding coaching in creatieve therapie. In maart 2023 behaalde ik het getuigschrift coaching in de Interactionele Vormgeving. Ondertussen ben ik therapeut in de Interactionele Vormgeving i.o.

Over de jaren heen evolueerde mijn creatieve en therapeutische inbreng, maar de focus blijft altijd dezelfde: verbinding en veerkracht. Nu kijk ik er naar uit om samen met jou op pad te gaan.