Geertje Bleukx

psychotherapeut

aanwezig op donderdag

Ik ben Geertje, psychotherapeut met dertien jaar ervaring. Samen kunnen we de obstakels in jouw leven aanpakken en veranderingen realiseren. Het is mijn passie om de mens als totaliteit te begrijpen en het leven als een geschenk te mogen ervaren. 

Vragen die welkom zijn bij mij: 

  • Ik wil weten wie ik écht ben en wat ik zelf wil. 
  • Hoe komt het dat ik steeds de verkeerde partners aantrek? 
  • Mijn energie is compleet ‘op’. Ik kan niet meer en weet niet hoe dit te veranderen. 
  • Ik voel me heel mijn leven al een buitenstaander. Ik denk, voel en leef anders dan de doorsnee mens. Hoe komt dat toch? 
  • Er trekt iets in mij dat aandacht vraagt. Ik voel het in mijn lichaam maar ik weet niet hoe ik daarmee moet omgaan. Er ligt continu een zwart gat voor mij en ik weet niet vanwaar dit komt. 
  • Ik weet wel wat ik wil maar ik durf niet te springen. Ik wil anderen niet kwetsen dus blijf ik maar draaien in dezelfde situatie die mij eigenlijk ongelukkig maakt. 

Daarnaast ontvang ik mensen met een depressie, moeilijke rouwverwerking, burn-out, laag zelfbeeld, onzekerheid, zelf saboterend gedrag en nog andere manifestaties die wijzen op een disbalans. 

Ook jongeren die worstelen met hun ontwikkeling of zelfbeeld en koppels die vastlopen in hun relatie zijn welkom! 


HOE IK JOU KAN HELPEN

Vaak is de mens een wandelend hoofd dat continu tolt in alle mogelijke richtingen. Gedachten, twijfels, overpeinzingen, zelfdestructie en angsten leven als stemmen in het hoofd en beïnvloeden de emoties en de levenswijze. Samen ontrafelen we deze stemmen en begrijpen we wat ze jou in wezen komen vertellen. 

Ik bevraag, confronteer liefdevol, vertaal wat ik je hoor zeggen en zoek samen met jou tot jij het gevoel hebt dat ik je volledig begrijp. Dit is een werkwijze via gesprekstherapie en psycho-educatie. 

Daarnaast kent het menselijk lichaam een ongelofelijke intelligentie en bovendien spreekt het lichaam altijd de waarheid. Via bepaalde technieken zoals focussen, opstellingen, EFT en totale release, verkennen we jouw binnenwereld en je persoonlijk onbewuste.  Ik heb al zeer vaak mogen vaststellen dat in onze binnenwereld, de oorzaken liggen van de moeilijkheden in onze buitenwereld. Veelal gaat het om verdrongen, met pijn en angst geassocieerde herinneringen. 

Ons lichaam wéét het, omdat het alles onthoudt. Het is een boeiende zoektocht om de intelligentie van het lichaam te begrijpen om vervolgens te bevrijden van wat ons tegenhoudt om voluit te leven. Eerst is het nodig om de oorzaak (pijn, angst) vast te pakken om het nadien te kunnen loslaten op een manier die past bij jou. Zolang we niet weten wat het is, kan het niet bevrijd worden. Als je diep luistert naar je lichaam, vertelt het jou wat nodig is. 

Indien je vragen hebt of meer info wenst, bel of mail me gerust! 


PRAKTISCHE INFO

Je bent van harte welkom op donderdag in groepspraktijk In Harmonie. Adres: Overstraat 2, Diest 3290.

Tarief = 70 euro per uur en 15 euro per extra kwartier.