Lisa Backaert

seksuoloog

aanwezig op maandag

Lisa Backaert werkt  bij In Harmonie als klinisch seksuoloog i. o en IV therapeut i.o. Ze is een deskundige die is afgestudeerd als vroedvrouw, seksuoloog en single coach. Met haar uitgebreide kennis en ervaring is ze toegewijd aan het helpen van individuen en koppels bij het begrijpen en omgaan met seksuele moeilijkheden en relationele uitdagingen. Ze heeft een sterke passie voor therapie geven. Afgelopen academiejaar heeft ze een opleiding traumaverwerking gevolgd en volgt momenteel een vierjarige opleiding tot IV therapeut. Dit om haar begrip van de menselijke psyché en de klinische benadering verder te verdiepen.

Waarom seksuele en relationele begeleiding?

Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 25% van de mensen in Vlaanderen ooit te maken krijgt met een seksueel probleem. Helaas wachten velen gemiddeld zeven jaar voordat ze hulp zoeken voor deze kwesties. Hieruit blijkt het belang van tijdige en doeltreffende ondersteuning. In Harmonie is er om iedereen te helpen bij het vinden van passende oplossingen, zodat elk individu op een gezonde en bevredigende manier seksualiteit kan ervaren.

Seksuologische Therapie

Of u nu individueel of als koppel komt, de seksuologische therapie biedt ondersteuning voor diverse seksuele en relationele problemen. Deze kunnen variëren van seksuele disfuncties en vragen over seksualiteit en geaardheid tot jaloezie, overspel, polyamorie en andere relatie-uitdagingen.

Tijdens de therapeutische sessies creëren we een veilige en open omgeving waar u vrijelijk over uw zorgen kunt praten. Lisa zal samen met u de situatie onderzoeken, uw behoeften en verwachtingen begrijpen en gezamenlijk oplossingen vinden om met de problemen om te gaan. Soms kunnen er ook oefeningen worden meegegeven om thuis verder te werken aan het verbeteren van uw seksuele en relationele welzijn. De gesprekstherapie, met een educatieve aanpak, richt zich op het versterken van uw seksuele vaardigheden en het bevorderen van uw algehele seksuele welzijn.

In Harmonie zijn er geen taboes, en we moedigen open communicatie aan over seksualiteit en relaties, wat essentieel is voor een effectieve therapie.

U kunt bij ons terecht voor een breed scala aan vragen en zorgen over uw seksualiteit en/of relatie, waaronder:

 • Relatieproblemen en relatietherapie
 • Verschillen in seksueel verlangen binnen een relatie
 • Problemen met seksuele opwinding
 • Seksuele disfuncties zoals erectieproblemen en pijn bij het vrijen
 • Omgaan met seksuele grenzen en geaardheid
 • Bevorderen van positieve seksualiteit in uw relatie
 • Vragen over seksuele oriëntatie en genderidentiteit
 • Behandelen van hyperseksualiteit, seksverslaving en aseksualiteit
 • Begeleiding bij seksueel grensoverschrijdend gedrag, zowel voor daders als slachtoffers
 • Ondersteuning tijdens de menopauze
 • Seksualiteit bij chronische ziekten en na kanker
 • Bespreken van parafilieën en andere specifieke seksuele kwesties

Neem Contact Op

Wacht niet langer om hulp te zoeken als u worstelt met seksuele of relationele problemen. Onze praktijk staat voor u klaar met deskundige begeleiding en ondersteuning. Neem vandaag nog contact met ons op om uw eerste stap te zetten op weg naar een gezonde en bevredigende seksualiteit en relatie. U bent niet alleen – wij zijn er om u te helpen!

Praktische Informatie

U kan een afspraak maken via het volgende e-mailadres: backaert.lisa@hotmail.com

Een reguliere sessie duurt 60 minuten. Verder is er de mogelijkheid voor een sessie van 30 minuten of 90 minuten in te plannen. 

De kosten voor reguliere sessies bedragen 65 euro, terwijl een verkorte sessie 35 euro kost en een verlengde sessie 85 euro kost.

(Let op: Annulering is mogelijk tot 24 uur van tevoren; anders wordt er een vergoeding van 35 euro in rekening gebracht.)

Betaling kan contant (bij voorkeur gepast) of via de Payconiq / Bancontact-app worden gedaan.