OPENMONUMENTENDAG

Beschermd herenhuis als plek voor verbinding

In het pittoreske Diest vind je in de Overstraat 2 een charmant herenhuis. Het huis is haar titel van beschermd monument meer dan waard. Zowel de buitengevel als het volledige interieur staan genoteerd als beschermd erfgoed. Dit charmante gebouw ademt geschiedenis uit. Van zodra je hier binnenstapt wordt je overvallen door een authentieke sfeer van schoonheid en rust. Ook het hedendaagse interieur is hier een pareltje van design.

Rond 1836 was het neoclassicistisch herenhuis eigendom van dokter Carolus Theys. Daarna deed het onder andere dienst als woning en interieurzaak van de familie Courant. Meer dan 180 jaar later krijgt het huis zijn oorspronkelijke bestemming terug. Net zoals weleer draait alles hier nu opnieuw rond een gezonde geest in een gezond lichaam. In het pand huist vandaag de ambitieuze groepspraktijk In Harmonie.  Meer dan zo’n 20-tal zelfstandige professionals werken hier samen als één groot multidisciplinair team.  

Collega’s voeden elkaar dankzij een actieve samenwerking en casussen worden vanuit verschillende invalshoeken gedragen. Zo ontstaan er mooie kansen op herstel. Ook voor cliënten met chronische of medisch onverklaarbare klachten openen er zich hier nieuwe wegen op het kruispunt body & mind. De combinatie tussen klassieke en nieuwe (lichaamsgerichte) therapievormen zorgt voor een rijkdom aan mogelijkheden. 

Zin om kennis te komen maken met een stukje geschiedenis, een schitterend interieur en een innoverend team? Benieuwd naar de renovatie-en toekomstplannen van de coördinatie? Je bent van harte welkom voor een rondleiding op zondag 12 september. Tussen 10.00 en 18.00 uur gidsen we je met plezier doorheen ons huis en missie.

Deelnemen kan zonder inschrijven. Er worden aan de poort groepjes van ongeveer vijf à tien mensen gevormd. 

PRAKTISCH

Wil je graag een korte rondleiding doorheen het volledige huis? 

Deelname is mogelijk zonder voorafgaande registratie of inschrijving. Er worden groepjes van ongeveer vijf à tien mensen aan de poort gevormd. Verschillende gidsen nemen je mee doorheen het huis en vertellen je meer over de geschiedenis en de huidige bestemming van dit schitterend herenhuis. Daarna kan je als bezoeker nog even vrij rondlopen. Zo krijg je de kans om het huis meer in detail te bekijken. Of om enkele demo’s of leuke weetjes  te ontdekken. De weetjes nodigen uit tot omdenken en nieuwe blikken op mentale gezondheid.

Hopelijk tot dan!