Opendeurdag betoverend herenhuis

Stap binnen in een herenhuis dat rust en charme uitademt. Welzijn staat hier al bijna twee eeuwen centraal. Vroeger was het een oude dokterswoning en nu vind je er een bruisende groepspraktijk. Maar sommige dingen zullen altijd blijven bestaan…

Zo zijn er universele tips voor welzijn die al eeuwen lang worden toegepast en die ook in de toekomst even betekenisvol zullen blijven!

De huisarts van de 21e eeuw is niet dezelfde als die van de 18e eeuw. De psycholoog van nu is niet dezelfde als die van morgen. En toch zijn er enkele eenvoudige formules voor geluk & gezondheid die de tand des tijds altijd zullen doorstaan. Tijdens Openmonumentendag brengen wij materieel erfgoed samen met dit stukje immaterieel erfgoed.

In elke kamer van ons neoclassicistisch herenhuis kan je een andere geluksformule komen ontdekken. Zo smul je niet alleen van de marmeren schouwen, de antieke vloeren en stucwerk, decoratieve cementtegels, de balkonballustrade met arabesken,… maar ook van inspiratie van de bovenste geluksplank!

 

WAAR: Overstraat 2, 3290 Diest
WANNEER: zondag 11 september van 10.00 uur t.e.m. 18.00 uur
TOEGANG: gratis toegang, mogelijkheid voor betalend drankje op terras 

Openmonumenten in Diest

Wist je dat Diest het meeste erfgoed per vierkante meter in België telt? Kom het ontdekken tijdens Openmonumentendag! Vind het programma op Diest.be of Openmonumentendag.be.