Aromatherapie

Essentiële oliën  

Wist je dat essentiële oliën voor heel wat therapeutische doeleinden kan ingezet worden? We spreken dan over aromatherapie; een behandeling (therapie) met geuren (aroma).  

Essentiële oliën bevorderen onze fysieke gezondheid en ons mentaal welzijn. Ze bieden ondersteuning voor zowel lichamelijke als psychische klachten. Het zelfgenezend vermogen van ons lichaam én onze psyche wordt door de oliën versterkt. Het evenwicht tussen lichaam en geest wordt hersteld.  


Wat zijn essentiële oliën?
 

Essentiële oliën zijn aromatisch geconcentreerde plantenextracten die worden verkregen door stoomdistillatie, koudpersen of het tappen van hars. De plantenextracten worden verkregen uit kruiden, bloemen, bomen, wortels en andere delen van planten. Ze zijn krachtiger en effectiever dan droge kruiden. Essentiële oliën worden al duizenden jaren gebruikt. 


Hoe kan je ze gebruiken?
 

De olie kan verstoven worden met een diffuser, geïnhaleerd worden, rechtstreeks op de huid aangebracht worden of via een massage en in een bad gebruikt worden (met badzouten). Sommigen kunnen zelfs ingenomen worden. 


Waarvoor kunnen ze ingezet worden?
 

Bij lichamelijke en psychische problemen zoals: 

  • Slapeloosheid 
  • Stress 
  • Spanningshoofdpijn
  • Overprikkeling
  • Gespannen spieren
  • Lusteloosheid
  • Concentratieproblemen 

Tijdens coaching worden ze doelgericht gebruikt om een positieve mindset te versterken.  


Infosessie 
 

We bieden regelmatig infomomenten aan bij In Harmonie. Je kan dan kennismaken met de oliën en uitleg krijgen over hoe je ze kan gebruiken. Houd onze website of Facebookpagina in het oog.  

Idris Van Tentelen

Integratief psychotherapeut

Karen Ramaekers

Loopbaan-/ Stress-en burnout-/Perfectionismecoach