Idris Van Tentelen

Integratief psychotherapeute

aanwezig op zaterdag

De kans om meer jezelf te kunnen worden

Iedereen krijgt in het leven kleine of grote uitdagingen op zijn pad. Ik kies ervoor om dit als kansen te zien. Kansen om te groeien, om meer jezelf te kunnen worden. Mijn missie is om je hierin te begeleiden door je zelfwaarde te versterken waardoor je meer in je kracht kan gaan staan. Hiervoor zijn zelfkennis, bewustwording en zelfacceptatie nodig. Ook zelfliefde en je grenzen leren aangeven vind ik belangrijke tools.

De sleutel is om te luisteren naar je hart en je gevoel in samenwerking met je hoofd.

Ik heb hierin zelf een hele weg afgelegd met vele uitdagingen tijdens mijn leven. Het was een zoektocht doorheen moeilijke, donkere en soms zware stukken. Ook ik heb hierbij hulp gekregen. Ondertussen ben ik gelukkig getrouwd en trotse mama van een zoontje en twee plusdochters.

Ik geniet van mijn leven, van de natuur, van rituelen, van mijn werk en hou van positieve affirmaties. Nu kan ik zeggen dat ik precies goed ben zoals ik ben. Ik voel wat goed is voor mij en zorg ook goed voor mezelf. Ik voel me gelukkig en ik ben trots op mezelf.

Leven vanuit je hart en intuïtie vraagt moed én opent de weg naar je mooiste leven!

Mijn ervaringen en lessen die ik geleerd heb wil ik met jou delen om je te ondersteunen in jou proces wanneer het te moeilijk is om alleen te dragen. Ik bied je een warme en veilige omgeving waar jij met je kwetsbare stukken terecht kan. We gaan samen op pad waarbij jij steeds de richting mag aangeven en ik langs jou loop.

Omdat ik zelf hoogsensitief ben, help ik graag andere hsp’ers (hoogsensitieve personen) verder, om beter te leren omgaan met de specifieke eigenschappen van dit persoonlijkheidskenmerk. Ik volgde hiervoor een opleiding tot HSP-professional.

 

Door mijn therapeutenopleiding in de Interactionele Vormgeving leerde ik dat iedereen uniek is en houdt van een andere aanpak. Daarom gebruik ik verschillende werkvormen zoals psycho-educatie, schrijfoefeningen, creatieve opdrachten, huiswerk, visualisatie, lichaamsoefeningen, ademhalingsoefeningen, … Deze kunnen worden ingezet in samenspraak met jou.

Vanuit mijn opleiding Orthopedagogie en jaren werkervaring binnen het CAW (Centrum Algemeen Welzijnswerk) is de contextuele benadering mij eigen geworden. Dit wil zeggen dat ik iemand bekijk vanuit zijn context en deze ook graag betrek binnen de therapie. We worden allemaal het meeste beïnvloed door onze omgeving. Indien mogelijk (en in overleg met jou) nodig ik graag iemand uit die dicht bij jou staat.

Binnen mijn werk bij het CAW gaf ik reeds verschillende groepen rond ACT (Acceptance and Commitment Therapy), assertiviteit en geweldloze communicatie. Ik hielp ook met het opstarten van een project voor plegers van intrafamiliaal geweld. Bijkomend volgde ik verschillende korte opleidingen; kinder- en jongerencoach, nieuw samengestelde gezinnen, Bach Bloesemremedies, trauma bij kinderen, ACT voor kinderen, regressie …

Wie kan bij mij terecht?

Ik help zowel jongeren als volwassenen met allerlei uitdagingen in het leven zoals burn-out, depressie, identiteitscrisis, levensfase problemen, rouw, onzekerheid, faalangst, verslaving, ouder-kind relaties, partnerrelaties, nieuw samengestelde gezinnen, opvoedingsproblemen, … .

In het bijzonder mensen met:

Hoogsensitiviteit; hoe leer je om te gaan met overprikkeling? Hoe kan je jezelf opladen? Op welke manier kan je je beschermen tegen prikkels? Hoe kan je je gevoeligheid inzetten als een kracht?

Opvoedingsvragen; wanneer en hoe stel je grenzen aan je kind(eren)? Op welke manier kan je je kind(eren) helpen hun emoties te reguleren? Wat heb jij nodig en hoe kan je dat integreren in je leven met kind(eren)?

Relatieproblemen; hoe kunnen jullie elkaar beter begrijpen? Waarom lijkt het dat je langs elkaar door praat? Hoe kan je vermijden dat elk gesprek uitdraait op een discussie? Hoe kan je beter leren communiceren met elkaar? Hoe kan je je weer verbonden voelen met elkaar?

Agressieproblemen; hoe kan je jezelf onder controle houden? Op welke manier kan je je grenzen aangeven? Hoe kan je vermijden dat je ‘emmer’ overloopt? Wat zijn je triggers en hoe kan je hiermee leren omgaan? Van waar komt al die kwaadheid?

Gespreksduur en tarief

  • Individueel: 70 euro
  • Koppel/gezinsgesprekken: 90 euro

Bij sommige mutualiteiten is er een terugbetalingsregeling voor psychotherapie. Vraag het zeker na.