Feldenkrais

We bewegen de hele dag. Veel bewegingen – groot en klein – zijn zo vanzelfsprekend, dat we ze achteloos maken. We denken er niet bij na. En we merken niet of die bewegingen ons lichaam belasten of niet. Onze aandacht ligt bij wát we moeten doen, niet bij hóe we bewegen. Feldenkrais kijkt wél naar het hoe.

Door het vergroten van ons bewustzijn ten aanzien van onze bewegingen, brengt de Feldenkrais Methode ons dichter bij het realiseren van ons volledig menselijk potentieel. We kunnen leren vrijer te bewegen en ademen, met groter gemak, flexibiliteit en gratie/elegantie. 

Feldenkrais is er voor iedereen, ongeacht leeftijd, ervaring of conditie. Feldenkrais is een praktische en efficiënte methode om te leren hoe je over meer van je eigen bewegingsmogelijkheden kunt beschikken. 

Feldenkrais is een leerproces: 

  • We ontdekken hoe we bewegen, via nieuwe en ongewone, eenvoudige en speelse bewegingscombinaties (liggend of zittend op de grond). 
  • We ervaren waarin we onszelf belemmeren en hoe een beweging efficiënter, gemakkelijker en vloeiender is te maken.
  • We worden ons bewust van de manier waarop bewegingen verlopen, van de relatie tussen skelet, spieren, zenuwstelsel en onze manier van waarnemen, voelen en denken.

Inlichtingen en reserveren: michelinevandepoel@gmail.com   / Micheline Vandepoel : 0478 31 20 95

Vanaf februari lessen elke donderdag (18u – 19u.)
Prijs: 12€/les, inschrijven voor 6 lessen

Individuele lessen (Functionele Integratie) beschikbaar gedurende de dag (op afspraak). Individuele sessies zijn ontworpen om specifieke vragen (fysiek of andere) van de persoon te beantwoorden. Vragen zoals beweeglijker worden, of een bepaalde klacht verlichten,… De bewegingen van de lesgever zijn zacht, met respect voor de mogelijkheden van de persoon.

Hij nodigt de persoon uit steeds fijnere aandacht te richten op zijn vertrouwde bewegingen. Zo creëert hij een veilige omgeving om de leerling nieuwe bewegingswijzen te laten beleven, zijn bewegingspalet uit te breiden en het beeld van zijn beweeglijkheid en dus zijn zelfbeeld te verrijkenDe persoon is gekleed al liggend of zittend op een speciale tafel.

 

Date

jul 25 2024

Time

18:00 - 19:00
in harmonie

locatie

in harmonie
Overstraat 2, 3290 Diest
categorieën
Micheline Vandepoel

organisator

Micheline Vandepoel
Phone
0478 31 20 95
Email
michelinevandepoel@gmail.com
Website
http://www.feldenkraisbelgium.be