Plusouderschap: wat is daar moeilijk aan?

WAT?

Kinderen opvoeden vraagt heel wat van ouders. Verschillende instanties richten zich op het ondersteunen van deze ouders. Maar wat met plusouders? Hoe zit het met de verwachtingen tegenover en de verlangens van plusouders en pluskinderen?
Ouders en kinderen kunnen rekenen op aangeboren loyaliteit maar hoe zit dat als je geen bloedverwant bent?
Je wordt verliefd en kiest voor een nieuwe partner. Wat zijn de gevolgen als die al kinderen heeft, of als je zelf al kinderen hebt? Hoe ga je daarmee om? Wat is het verschil met biologische kinderen?

En wee dat beeld van die boze stiefmoeder dat ons steeds achtervolgt….

VOOR WIE?

(Plus)ouders en (plus)kinderen vanaf 14 jaar.

DOOR WIE?
Karin Brocades Zaalberg is levenslooppsychologe, loopbaan- en perfectionisme coach én plusouder. Haar opleidingen en jarenlange expertise liggen in menselijke ontwikkeling (van geboorte tot sterfte). In elke levensfase lopen we tegen andere uitdagingen aan. Het maken van, grote of kleine, keuzes tijdens het leven is daar een voorbeeld van. Keuzes hebben gevolgen, hoe ga je hiermee om? Sommigen denken dat ze ‘altijd foute keuzes’ maken of maken gewoon géén keuzes.

Sigrid Eynikel heeft een diploma graduaat orthopedagogie, een master seksuologie en is integratief en brainspottingspsychotherapeut. Ze werkte 6 jaar in het team intrafamiliaal geweld in CAW Limburg en heeft reeds 5 jaar een eigen praktijk.

WAAR EN WANNEER?
In de praktijk In Harmonie, Overstraat 2, in Diest
Op 16 april, 19u30 – 21u00
WAT KOST HET?
15 euro per persoon en 25 euro per koppel/duo. Kinderen (+14) zijn gratis. Op voorhand inschrijven is noodzakelijk, de plaatsen zijn beperkt!
MEER INFO?
DIRECT INSCHRIJVEN?

The event is finished.

Date

apr 16 2024
Expired!

Time

19:30 - 21:00

prijs

15.00€

meer info

Read More
in harmonie

locatie

in harmonie
Overstraat 2, 3290 Diest
Karin Brocades Zaalberg

organisator

Karin Brocades Zaalberg
Phone
0475 64 41 23
Email
karin.inharmonie@gmail.com
Website
https://www.karinbrocades.be

andere organisatoren

Read More