Sigrid Eynikel

IV-therapeut, brainspottingstherapeut en seksuologe

enkel overdag: maandag, woensdag, donderdag en vrijdagvoormiddag

Hallo, ik ben Sigrid (zij/haar). 

Ik bied therapie aan, zowel voor koppels als individuele cliënten. Ik ben Integratief therapeut (IV), brainspottingstherapeut en seksuologe. Dit wil zeggen dat er een brede waaier van thema’s mogelijk zijn in een begeleiding. 

Ik heb ervaring met relatieproblemen, traumaverwerking, identiteitsontwikkeling, zelfbeeld, hechtingsproblemenintrafamiliaal geweld, seksverslaving, erectiele disfunctie, verschil in verlangen, partnergeweld, experimenteren met polyamorie, overspel, jaloezie“het telkens op de verkeerde partner vallen”, “niet weten hoe je een relatie aangaat”, “willen dat je het anders zou aanpakken maar het lukt niet om het te doen”, “weten dat je je niet zus of zo zou moet voelen maar toch overkomt/overspoeld het me steeds”… en zoveel meer.  
Verder werk ik vaak met mensen die zichzelf wat kwijt zijn. Je weet niet goed wie je (nog) bent, je zet jezelf vaak ten dienste van anderen, je werk, … Je gaat over je grenzen of laat andere over je grenzen gaan. Je vraagt je af wie je nu eigenlijk zelf bent of wil zijn. Wat is je verlangen of drijfveer in het leven? Als je wil werken rond identiteit, jezelf bestaansrecht geven, zelfontplooiing dan ben ik er om samen met jou deze weg te zoeken en te bewandelen met de regie volledig in jouw handen. 

Wat het thema en de vorm van de begeleiding wordt, hangt af van de weg die we samen inslaan. Ik ben iemand die erg werkt vanuit verbinding. Kortom als therapeut heb ik een goed gevuld rugzakje met kennis, methodieken en technieken vanuit verschillende stromingen waarmee we samen de begeleiding vormgeven volledig op jouw maat. 

Tot slot sta ik ook op de zorgkaart van transgender infopunt, dat wil zeggen dat je bij mij in begeleiding kan komen wanneer je vragen hebt rond je genderidentiteit (doorverwijsbrief mogelijk). 

Ik ben 5 jaar werkzaam geweest in het Centrum Algemeen Welzijn als hulpverlener binnen het team intrafamiliaal geweld en hou van levenslang leren. Eerder haalde ik de master Seksuologie, momenteel volg ik een opleiding tot integratief psychotherapeut (4de jaar). Daarnaast heb ik al heel wat bijscholingen genoten en zal dat blijven doen (de bijscholingen vind je: hier). 

Een gesprek duurt 50 minuten en kost voor een individuele cliënt 70 en voor een koppel 85 euro.