Sigrid Eynikel

psychotherapeut (IV) - relatietherapeut - brainspottingstherapeut - klinisch seksuologe

Enkel overdag: maandag, woensdagvoormiddag, donderdag, vrijdagvoormiddag.

Hallo, ik ben Sigrid (zij/haar).

Ik bied therapie aan, zowel voor koppels als individuele cliënten. Door mijn ruime scholing en ervaring is er een brede waaier van thema’s mogelijk in een begeleiding.

Ik heb ervaring met zingeving, intrafamiliaal geweld, traumaverwerking, identiteitsontwikkeling, laag zelfbeeld, relatieproblemen, hechtingsproblemen, seksverslaving, erectiele disfunctie, overspel, jaloezie, …

Herken je je in de volgende quotes: “Ik wil het anders aanpakken maar het lukt niet om het te doen”, “Ik wéét dat ik me niet zus of zo zou moet voelen maar toch overkomt/overspoelt het me steeds”, “Ik val telkens op de verkeerde partner”, “ik word geleefd”, “mijn leven is oppervlakkig, vluchtig”.  Dan kan je bij mij terecht om hier verandering in te brengen.

Verder werk ik vaak met mensen die zichzelf wat kwijt zijn. Je weet niet goed wie je (nog) bent, je zet jezelf vaak ten dienste van anderen, je werk, … Je gaat over je grenzen of laat andere over je grenzen gaan. Je weet niet goed (meer) wat je verlangen of drijfveer in het leven is. Je wil vertragen in het leven. Je wil bewust in het leven staan. Als je wil werken rond bestaansrecht, zelfontplooiing, verdieping dan ben ik er om samen met jou deze weg te bewandelen.

Wat het thema en de vorm van de begeleiding wordt, hangt af van de weg die we samen inslaan. Ik ben iemand die erg werkt vanuit verbinding, zonder confrontatie uit te weg te gaan.

Tot slot sta ik ook op de zorgkaart van transgender infopunt, dat wil zeggen dat je bij mij in begeleiding kan komen wanneer je vragen hebt rond je genderidentiteit (doorverwijsbrief mogelijk).

Vanuit het principe ‘schoenmaker blijf bij je leest’ is het ook belangrijk om te weten waar ik NIET mee werk, nl. psychiatrische problematieken en persoonlijkheidsstoornissen. Complex trauma en ontwikkelingstrauma kan, als er voldoende draagkracht is. Dit bekijken we samen in het intakegesprek.

Kortom als therapeut heb ik een goed gevuld rugzakje met kennis, methodieken en technieken vanuit verschillende stromingen waarmee we samen de begeleiding vormgeven.

Ervaring:

Ik ben 5,5 jaar werkzaam geweest in het Centrum Algemeen Welzijn als hulpverlener binnen het team intrafamiliaal geweld en ben daarnaast sinds 2019 zelfstandig seksuologe/therapeute.

Ik hou van levenslang leren: In 2011 behaalde ik een master Seksuologie en in 2023 rondde ik de vierjarige opleiding tot integratief psychotherapeut af. In 2021 en 2023 volgde ik respectievelijk fase 1 en 2 van brainspotting. Tussendoor heb ik al heel wat bijscholingen genoten en zal dat blijven doen (Klik hier). Vanaf oktober 2024 zal ik de jaaropleiding: ‘Therapeutisch werken met mindfulness en compassie‘ starten.

Een gesprek duurt 50 minuten en kost voor een individuele cliënt 70 en voor een koppel 85 euro.