VOETreflexologie

Reflexzonemassage is een volkomen veilige ontspanningstherapie met als doel de lichaamsfuncties te normaliseren. Door massage van bepaalde delen op de voet en het gebruik van drukpunttechnieken wordt de eigen genezingskracht van het lichaam gestimuleerd en het immuunsysteem versterkt.

Het brengt verlichting bij spanning, stress en verbeterd de doorbloeding. Het heft blokkades in het zenuwstelsel op. Met voetreflexologie kan men verschillende acute en chronische klachten behandelen:
Angst/paniek, stress, vermoeidheid, slaapproblemen, spier- en gewrichtspijn, nekklachten, maag- en darmproblemen, keelpijn, hormonale klachten, …

Door het herstellen van het energetisch evenwicht van het lichaam kunnen bepaalde symptomen worden verlicht of zelfs verdwijnen. Het is een veilige behandeling en kan ook toegepast worden op kinderen en bejaarden.

Voetreflexologie kan ook toegepast worden bij kanker. De zachte technieken die hiervoor gebruikt worden zijn heilzaam zowel voor, tijdens als na de behandeling tegen kanker.

Bij ernstige klachten moet steeds een geneesheer gecontacteerd worden.

Marijke Aerts

causaal voetreflexoloog