REiKI

Het basisidee is dat wanneer de levensenergie laag is of geblokkeerd, mensen eerder stress, ziekte en andere gezondheidsproblemen ervaren. Door levensenergie over te dragen, streeft Reiki ernaar het natuurlijke vermogen van het lichaam om zichzelf te genezen te verbeteren en balans te herstellen.

Door Reiki wordt het vermogen van het lichaam zichzelf te genezen opnieuw ontwikkeld het herstelt de harmonie tussen lichaam en geest, heft blokkades op en bevordert volledige ontspanning.

Reiki is een sterke tool die kan ingezet worden bij kinderwens en ter ondersteuning van een medisch traject.

Reiki is uiteraard ook geschikt voor zwangere vrouwen en hun buikbaby. Het ondersteunt vooral om even te ontspannen en stress te verminderen. Daarnaast kan het ook de zwangerschapskwaaltjes verminderen of dragelijker maken, zoals bijvoorbeeld moeheid, misselijkheid, maagzuur, rug- en buikpijn. Het brengt ook de emoties weer wat meer in balans. Het gevoel van de moeder is erg belangrijk voor de ontwikkeling van de buikbaby en geniet hij/zij lekker mee. 

Ook na de geboorte kan reiki een positieve meerwaarde bieden ter ondersteung van het herstellen van je lichaam na zwangerschap, geboorte zowel bij natuurlijke geboorte als bij een keizersnede.

Reiki kan zeker een aanvullende therapie zijn op de klassieke geneeskunde. Het is vooral een uitnodiging om te ervaren in plaats van te willen verklaren. 

Tijdens een Reiki-sessie blijf je volledig gekleed en ligt je comfortabel. Via handoplegging en de juiste posities kan de energie stromen.

Daisy Neven

Doula/ Reiki

Mariane Van Obbergen

RTT/Perinataal consulent/ doula

Sinem Cakir

Familieopsteller/ innerlijke kind/ reiki