Mariane Van Obbergen

zwangerschap-en bevallingshypnose/ 
perinataal consulent/doula

aanwezig op woensdag

De innerlijke kracht van moeders

Ik ben Mariane, liefdevol opgegroeid in een tweetalig gezin. Een Belgische papa en een Boliviaanse mama. Sinds mijn 26e ben ik mama geworden van Flor en 2 jaar later van Ona.

Na zowel een medische ziekenhuisbevalling als een prachtige badbevalling te hebben ervaren, wil ik voor iedere vrouw die een kindje op deze wereld zet dat ze ook die innerlijke kracht kan voelen die in ieder van ons zit. Vol zelfvertrouwen, zonder angst, met overgave kunnen meevaren op de golven en impulsen van je lichaam tijdens de bevalling, maar ook al tijdens de zwangerschap die kracht kunnen voelen.

Moeder worden is het meest magische en transcendentale proces in het leven van een vrouw. Door de geboorte van mijn twee kinderen ben ik gegroeid zoals ik nooit had kunnen dromen. De kracht die ik voelde toen ik ze voor het eerst in mijn armen had, is dezelfde die mij drijft in mijn passie voor het begeleiden van vrouwen in zo’n belangrijke fase in hun leven. 

Ik nodig je uit om dieper te duiken in de wijsheid van het fysieke lichaam en de verbazingwekkende kracht van transformatie tijdens het moederschap, zowel het zichtbare als het onzichtbare.

“Birth is not only about making babies. Birth is about making mothers- strong, competent, capable mothers who trust themselves and know their inner strength.”
– Barbara Katz Rothman

 

Aanbod


– Rapid Transformational Therapy (RTT)  is een hybride therapie die Hypnose, regressietherapie, NLP, innerlijk-kindwerk,… combineert om tot de wortel te komen van je angsten en ze te transformeren naar meer vertrouwen.
Angst voor bevallen, angst voor spuitjes, angst voor een slechte moeder te zijn, angst voor verlies, angst voor ziekenhuizen, spuitjes, angst voor overgeven, etc.  Maar ook eerdere geboorte-ervaringen en verliezen verwerken, zelfvertrouwen verhogen, stoppen met roken,… Alles wat jou als (aanstaande) mama belemmert om te genieten van je zwangerschap en in je kracht te staan tijdens deze belangrijke periode, kan overwonnen worden in het onderbewustzijn.

RTT is een zeer effectieve therapie om negatieve ervaringen te verwerken en om een positieve bevalling te ervaren. Door het loslaten van angsten in het onderbewustzijn, groei je diep en krijg je permanent vertrouwen in je lichaam en het geboorteproces. Rapid Transformational Therapy®️ is een hybride therapie die gebruikmaakt van hypnose, regressie, NLP en innerlijk kindwerk. Door deze verschillende methoden toe te passen werkt RTT daarom diep in op het onderbewustzijn, met permanente resultaten. Eén sessie kan al levensveranderend zijn.

Ik werk meestal beginnend met een gratis kennismakingsgesprek, 1 RTT-sessie in combinatie met coaching en Reiki. 1 sessie kan al heel wat losmaken. Na elke sessie krijg je een gepersonaliseerde hypnose-opname mee om 30 dagen naar te luisteren.

Perinatale counseling
Een kindje krijgen is een enorme transitie in je leven die niet onderschat mag worden. Als mama krijg je vaak te maken met een hoop nieuwe – vaak tegenstrijdige – gevoelens, behoeften en verlangens. Er verandert veel: je relatie, je sociale leven, je waarden, je werk,… Soms lijkt de roze wolk eerder een broze wolk. Perinatale counseling is een ander woord voor emotionele ondersteuning tijdens de periode vanaf kinderwens tot 2 jaar na de geboorte, in de vorm van gesprekken.

– Mamacirkels
Moederschap is meer dan een rol die we op ons nemen; het is een diepgaande transformatie die bekendstaat als Matrescentie. Dit overgangsritueel, van meisje tot moeder, brengt complexe fysieke, psychologische en emotionele veranderingen teweeg die even diepgaand als levensveranderend zijn. Het is een tijd van groei en zelfontdekking. Toch is het een reis die vaak in stilte gehuld is, over het hoofd wordt gezien of onuitgesproken blijft. Elke slapeloze nacht, elke knuffel, elke traan en elke voeding is een mama niet alleen bezig met het verzorgen van haar kind, maar met het opnieuw geboren worden van zichzelf in het moederschap. Eenzaamheid sluipt hier soms binnen en daarom is een community onze troost op deze reis. Praten met andere moeders, hetzelfde pad bewandelen, het gevoel geven en ontvangen dat we gezien, gehoord en gedragen worden.

In de mamacirkel komen we samen en worden ervaringen gedeeld. Dit is een veilige plek om te verbinden met andere mama’s en jezelf. 

Eén keer per maand op woensdagavond is er een open mamacirkel, open wil zeggen: Iedereen is welkom, er is geen vooraf afgesproken onderwerp. Wat er op dat moment leeft in de groep, komt naar boven. Voor iedereen die zich (bijna) mama voelt. Pril of doorwintert. 

Eén keer per jaar open ik een gesloten groepje (aanstaande) mama’s om een half jaar lang elke maand samen te komen en diepere connecties te creëren dmv mamacirkels en workshops. Dit is het Mama Tribe traject.

In 2024 zullen er cirkels georganiseerd worden met bepaalde thema’s zoals bevallingsverhalen, kinderwens, plusmama’s, etc. 

 

Geboorte doula
Als doula zorg ik voor praktische en emotionele ondersteuning tijdens de zwangerschap en de hele bevalling. Ik ben er om jou (en je partner) te helpen ontspannen en veilig te voelen. Ik fungeer als “space holder” tijdens de bevalling. Zo vergroot de kans om in alle veiligheid en vertrouwen een positieve geboorte te ervaren. Een doula doet geen medische handelingen.
Een doula begeleiding omvat verschillende prenatale contactmomenten, informatie, aandacht en aanwezigheid tijdens de bevalling. 

Geboorte is een overgangsritueel. Naast medische ondersteuning is het essentieel om iemand te vinden die mee de ruimte bewaakt en die jouw persoonlijke transformatie herkent en ondersteunt.

 

Gratis kennismakingsgesprek