Sluitingsritueel

Een sluitingsritueel, ook wel bekend als een afsluitingsceremonie, is een symbolische manier om een bepaalde periode, gebeurtenis of ervaring te beëindigen. Sluitingsrituelen worden vaak gebruikt om een gevoel van afsluiting te creëren, reflectie te bevorderen en de overgang naar een nieuwe fase te maken.

Ze dienen als waardevolle momenten van reflectie en overgang, waardoor je bewust afscheid kunnen nemen van het verleden en met frisse energie de toekomst tegemoet kunnen treden.

Momenten om een sluitingsritueel te doen kunnen zijn: 

  • na een (stil)geboorte,
  • een zwangerschapsverlies
  • na een jobwissel
  • na een moeilijke periode
  • een moment van persoonlijke groei,… 

Kortom, elke gebeurtenis ,klein of groot kan op een mooie liefdevolle manier afgesloten worden. 

We starten met een gesprek en een voetbadje. Waar jij dan nood aan hebt om te delen met mij op dat moment krijgt hier de ruimte. Daarna heb je de keuze uit een reiki of holistic pulsing sessie met een boodschap uit het kaartendek “wijsheid van de vrouwelijke ziel”
Dan gaan we over naar de closing, wat wil je ‘vrijlaten/loslaten’ en wat mag er in de plaats komen? 

Je lichaam wordt gemasseerd, gewiegd, gedragen met en door de rebozo’s (doeken) en wanneer de closing volledig is krijg je een ‘reis’ met klanken, klanken van mijn (vegan) drum, van mijn koshi en mijn klankschalen zodat je nog dieper in ontspanning kan zakken. 

Na deze heerlijke ontspanning, helemaal op je eigen tempo en ritme open ik de rebozo’s weer één voor één welk op dat moment goed voor je voelt en is er ruimte om je ervaring/gevoel te delen.