Wendy Vermeulen

lichaamsgericht therapeut en yogadocent

aanwezig op vrijdag

De zoektocht naar verbinding 

Voel je je een buitenstaander? Alsof je geboren bent op de verkeerde plek? In de verkeerde tijd? Of misschien zelfs bij de verkeerde familie? Heb je het idee dat je hele andere waarden of doelen hebt in je leven dan wat iedereen nastreeft? Kijk je soms naar de wereld en denk je dan, “Waar is iedereen toch mee bezig?” Als jonge vrouw kon ik op al die vragen “ja” antwoorden.

Ingrijpende ervaringen tijdens het opgroeien, chronische stress, conflicten of chaos in ons dagelijks leven, en traumatische ervaringen zorgen ervoor dat ons lichaam uit verbinding gaat. Ons zenuwstelsel reageert alsof het continu onder hoogspanning staat en sluit de verbinding tussen hoofd en lichaam af. Je lichaam kan zich niet meer volledig ontspannen, pantsert zich met spierspanningen, en zet zich vervolgens al automatisch schrap voor wat je hoofd zich angstig inbeeldt dat nog gaat komen.

Je…

 • voelt je een vreemde bij jezelf, afgesneden van je omgeving
 • voelt je onbegrepen en worstelt met gevoelens van minderwaardigheid
 • raakt zeer snel overprikkeld, zondert je af, maar ook dat brengt slechts tijdelijk of helemaal geen echte rust
 • raakt overspoeld door je emoties en slaagt er niet deze op een constructieve manier tot uiting te brengen
 • blijft hangen in emoties van verdriet of boosheid – of je voelt je net afgevlakt
 • piekert en blijft ronddraaien in vicieuze gedachtencirkels
 • ontwikkelt spierpijnen of rugpijn
 • botst steeds op gelijkaardige conflicten of impasses met je naasten
 • slaagt er niet in om het moois dat je voor jezelf wenst realiteit te maken – of als het op je pad komt, slaag je er niet in om het in je leven te houden


Herstel dankzij de wijsheid van je lichaam

Ik ben ergotherapeut (Bachelor in de Ergotherapie) en lichaamsgerichte therapeut (vierjarige opleiding Ervarings- en Lichaamsgerichte Therapie en Sjamanisme bij AgapeBelgium). Ik werk als ergotherapeut in een psychiatrisch ziekenhuis. Daar zie ik dagelijks hoe iemands lichaam en geest continu op zoek gaan naar evenwicht en verbinding met elkaar, en sta ik de mensen bij op dit pad.

Ik luister samen met jou naar de wijsheid van jouw lichaam. Emoties ontstaan in het lichaam. Trauma en emotionele pijn zetten zich vast in je lichaam. Daar waar je hoofd de oplossing niet meer ziet, heeft je lichaam je vaak nog veel te vertellen. Dit kan via beelden, woorden, ademhalingsoefeningen, stabilisatie-oefeningen of andere lichaamsgerichte methodieken.

We werken samen naar:

 • belichaming: je innerlijke belevingswereld op een duidelijke, heldere en concrete manier uitdrukken voor jezelf en je naasten. Je blijft niet meer vastzitten in je hoofd, maar kan je afstemmen op wat je lichaam je vertelt. Dit brengt jou inzichten waarmee je aan de slag kan.
 • beweging: je levensenergie terug losmaken en sterker maken, en bij jou passende manieren vinden om in contact te gaan met jezelf en anderen, hoe je verbindingen en relaties aangaat of je grenzen aangeeft. Je transformeert hoe je je in de wereld beweegt.
 • belonging: een Engelse term, beschrijft een gevoel van thuiskomen en toebehoren. Bij jezelf, bij je lichaam, bij je naasten, bij de plek waar je woont en leeft. Je hoort er thuis.

Naast coaching en therapie bied ik ook rituelen aan om grote of kleine levensgebeurtenissen te markeren. Hierover vind je meer info op mijn website: www.ruimtevoorrituelen.be .

Op woensdagavond geef ik Hatha Yoga bij In Harmonie. Voor meer informatie, kijk hier of mail naar info@ruimtevoorrituelen.be.