Imaginatiecoaching

Verander je beelden en je verandert je leven. Bij imaginatiecoaching gaan we aan de slag met wat kinderen zo weerbaar maakt: de verbeelding. Imaginatiecoaching is een heel eenvoudige manier om waardevolle beelden uit je onderbewuste op te vissen. 

Verbeelding zorgt voor reële gevolgen

Het bijzondere is dat verbeelding niet gewoon een leuk filmpje voor je ogen laat afspelen. Je beleeft het echt. Zo echt dat je lichaam en geest dezelfde positieve gevolgen ervan ondervinden als wanneer je het in werkelijkheid zou ervaren. De spiegelneuronen in jouw lichaam zorgen hiervoor. Het is een wetenschappelijk bewezen fenomeen. Hetzelfde fenomeen is ook verantwoordelijk voor het welbekende placebo-effect. Of verbeterde prestaties van sporters na imaginaire visualisatie van succesvolle trainingen of wedstrijden.

Verbeeldingsoefeningen brengen je in contact met een diepere laag in jezelf waar ongekende krachten en mogelijkheden vertoeven, een gebied waar inspiratie en versterking te halen is. De verbeelding is het domein van de creativiteit en van nieuwe, vrije mogelijkheden.
(Jan Taal, School voor Imaginatie)

 

ELS MOERMAN

Klinisch psycholoog/imaginatiecoach

Gerrit Maris

GERRIT MARIS

Imaginatiecoach/ klanktherapeut