VERbALE EN NON-verbale
THERAPIE

VERBALE THERAPIE

VERBALE THERAPIE

Door middel van gesprek zoekt de cliënt samen met de therapeut naar oorzaken van en oplossingen voor problemen, naar inzichten, analyses, verwoording van emoties enzo.

ELP is er een reeks van kortdurende interventies, op voorschrift van bijv. een huisarts. Deze ondersteuning  is er voor mensen met psychische problemen zoals angst, depressie en alcoholproblemen

Ben je op een kruispunt of nieuwe levensfase in je leven aangekomen? Een levenslooppsycholoog helpt je nieuwe richting vinden na een geboorte, scheiding, ontslag, wending op school,…  

Sekstherapie is gericht op het oplossen van seksuele zorgen of problemen. Je kan als individu als koppel hulp vragen aan onze seksuoloog. Ze helpt je a.d.h.v. educatie, opdrachten, gespreksbegeleiding,…

NON-VERBALE THERAPIE

Ontmoet jezelf in de muziek. Via muzikaal samenspel met de muziektherapeute ontdek je hoe je leven nu klinkt en welke melodie het best bij je past. 

Sound & Vision is een unieke therapievorm die de kracht van klank en beelden combineert. Voor iedereen die iets in beweging wilt zetten in lichaam en geest. 

Tijdens deze lichaamsgerichte behandeling wordt via aanrakingen het zelfhelend vermogen van het lichaam aangesproken. Emotionele of fysieke spanning wordt losgelaten.

Liggen en ontvangen. Zo eenvoudig kan therapie zijn. Bij klanktherapie worden speciale instrumenten en stemwerk ingezet om de harmonie in lichaam en geest te herstellen.

Psycho-kinesiologie is een energetische behandeling die de invloed van negatieve ervaringen aanpakt. De emotionele blokkades worden via een spiertest opgespoord.  

Heb je last van vastgeroeste patronen (vb. roken, dwangmatig gedrag,…) en wil je er graag vanaf? Ericksoniaans hypnose begeleidt je onderbewustzijn met zachtheid in het maken van de gewenste switch.

Stress, trauma en emotionele pijn zetten zich vast in je lichaam. Daar waar je hoofd de oplossing niet meer ziet, heeft je lichaam je vaak nog veel te vertellen. Leer luisteren en herstel de verbinding met jezelf en anderen.

Heb je angst voor de bevalling? Zit je met negatieve geboorte-ervaringen en wil je hiervan af?  Dankzij RTT krijg je (opnieuw) vertrouwen in je lichaam en het geboorteproces. 

Brainspotting richt zich op de verwerking en uiteindelijk het loslaten van traumatische gebeurtenissen, emotionele en lichamelijke pijnen en blokkades. 

EMDR is een wetenschappelijk onderzochte methode om psychische klachten bij de wortel aan te pakken.  Er wordt gebruik gemaakt van oogbewegingen om ervaringen te verwerken.  

Hartcoherentie is een training op maat om je stress te verminderen, je veerkracht en de balans in je autonome zenuwstelsel te herstellen.

We hebben allemaal verschillende delen in ons. Voice dialogue bouwt aan harmonie tussen onze meer dominante en onze onderdrukte delen.