VERbALE EN NON-verbale
THERAPIE

VERBALE THERAPIE

VERBALE THERAPIE

Door middel van gesprek zoekt de cliënt samen met de therapeut naar oorzaken van en oplossingen voor problemen, naar inzichten, analyses, verwoording van emoties enzo.

Bewustzijnstherapie maakt zichtbaar wat voordien onbewust was. Het vergroot je draagkracht en zelfredzaamheid. Zijn wie je écht bent wordt gestimuleerd.

Ben je op een kruispunt of nieuwe levensfase in je leven aangekomen? Een levenslooppsycholoog helpt je nieuwe richting vinden na een geboorte, scheiding, ontslag, wending op school,…  

NON-VERBALE THERAPIE

Ontmoet jezelf in de muziek. Via muzikaal samenspel met de muziektherapeute ontdek je hoe je leven nu klinkt en welke melodie het best bij je past. 

Soms laat een gebeurtenis een blijvende indruk op je na. Via ‘oogbewegingen’ kan EMDR je helpen je er over te zetten. Herinneringen worden verwerkt en van hun emotionele lading verlost.

Tijdens deze lichaamsgerichte behandeling wordt via aanrakingen het zelfhelend vermogen van het lichaam aangesproken. Emotionele of fysieke spanning wordt losgelaten.

Liggen en ontvangen. Zo eenvoudig kan therapie zijn. Bij klanktherapie worden speciale instrumenten en stemwerk ingezet om de harmonie in lichaam en geest te herstellen.

Sound & Vision is een unieke therapievorm die de kracht van klank en beelden combineert. Voor iedereen die iets in beweging wilt zetten in lichaam en geest. 

Etherische oliën zorgen voor soelaas bij een resem aan problemen. Of het nu een huidprobleem zoals eczeem of een complexer probleem zoals slapeloosheid is, aromatherapie (ver)helpt.

Shiatsu is een manier van masseren. De naam komt van het Japanse “shi-atsu”, letterlijk” vinger-druk”.Het brengt je dichter bij jezelf en geeft je een belangrijke ondersteuning in je zoektocht naar meer harmonie.

Heb je last van vastgeroeste patronen (vb. roken, dwangmatig gedrag,…) en wil je er graag vanaf? Ericksoniaans hypnose begeleidt je onderbewustzijn met zachtheid in het maken van de gewenste switch.