VERbALE EN NON-verbale
THERAPIE

VERBALE THERAPIE

VERBALE THERAPIE

Door middel van gesprek zoekt de cliënt samen met de therapeut naar oorzaken van en oplossingen voor problemen, naar inzichten, analyses, verwoording van emoties enzo.

ELP is er een reeks van kortdurende interventies, op voorschrift van bijv. een huisarts. Deze ondersteuning  is er voor mensen met psychische problemen zoals angst, depressie en alcoholproblemen

Ben je op een kruispunt of nieuwe levensfase in je leven aangekomen? Een levenslooppsycholoog helpt je nieuwe richting vinden na een geboorte, scheiding, ontslag, wending op school,…  

Sekstherapie is gericht op het oplossen van seksuele zorgen of problemen. Je kan als individu als koppel hulp vragen aan onze seksuoloog. Ze helpt je a.d.h.v. educatie, opdrachten, gespreksbegeleiding,…

NON-VERBALE THERAPIE

Ontmoet jezelf in de muziek. Via muzikaal samenspel met de muziektherapeute ontdek je hoe je leven nu klinkt en welke melodie het best bij je past. 

Soms laat een gebeurtenis een blijvende indruk op je na. Via ‘oogbewegingen’ kan EMDR je helpen je er over te zetten. Herinneringen worden verwerkt en van hun emotionele lading verlost.

Tijdens deze lichaamsgerichte behandeling wordt via aanrakingen het zelfhelend vermogen van het lichaam aangesproken. Emotionele of fysieke spanning wordt losgelaten.

Liggen en ontvangen. Zo eenvoudig kan therapie zijn. Bij klanktherapie worden speciale instrumenten en stemwerk ingezet om de harmonie in lichaam en geest te herstellen.

Sound & Vision is een unieke therapievorm die de kracht van klank en beelden combineert. Voor iedereen die iets in beweging wilt zetten in lichaam en geest. 

Aromatherapie

Etherische oliën zorgen voor soelaas bij een resem aan problemen. Of het nu een huidprobleem zoals eczeem of een complexer probleem zoals slapeloosheid is, aromatherapie (ver)helpt.

Psycho-kinesiologie is een energetische behandeling die de invloed van negatieve ervaringen aanpakt. De emotionele blokkades worden via een spiertest opgespoord.  

Heb je last van vastgeroeste patronen (vb. roken, dwangmatig gedrag,…) en wil je er graag vanaf? Ericksoniaans hypnose begeleidt je onderbewustzijn met zachtheid in het maken van de gewenste switch.

Acupunctuur is een behandelmethode uit de Chinese geneeskunde. Pijn, burn-out, depressie, menopauze, slaap-, darm-, plas-, huidproblemen,… worden behandeld door bepaalde punten in het lichaam  aan te prikken.